Könyvfesztivál: újdonságok a Pozsonyi Pagonytól

Kreatív alkotókönyvvel, meseregénnyel és képeskönyv-sorozattal is készül a Pozsonyi Pagony Kiadó a csütörtökön kezdődő Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra.

A 2-5 éveseknek ajánlja a kiadó A kis tócsa és A szuper roller című képeskönyveket, amelyekben két nyuszi mindennapjait meséli el a szerző és illusztrátor Axel Scheffler.

A Pagony Kreatív kínálatában látott napvilágot a Mesekavics alkotókönyv, amelyben Parádi Orsolya a mesekavicsok festését és a velük való játékot mutatja meg az érdeklődőknek.

Az iskolai beiratkozás idejére jelenik meg az Iskolások kézikönyve Finy Petra tollából. A kötet a leendő elsősöknek magyarázza el Pásztohy Panka rajzainak segítségével, hogy mi minden vár rájuk az iskolában – közölte a kiadó.

Kőszeghy Csilla Bumburi sorozatának következő részében a kiskutya ajándékot szeretne adni Lilinek a születésnapjára. Elemér bácsi segítségével kiválaszt egy pintyet az állatkereskedésben, csakhogy a madár elszökik, Bumburi és Frici macska pedig elindulnak megkeresni. Szintén ennek a korosztálynak szól Bartos Erika Bogyó és Babóca rajzol című mesekönyve, amelyben Vendel, Baltazár és Döme először bábszínházat rajzolnak beteg barátjuknak, aztán kavicsokat festenek.

Pungor András Kárókaresz és Angyalandi című könyvében a mesebeli szerelmespár küzd meg hencegő, nagyképű lényekkel, betegséggel és hazudozással. A 7-10 éveseknek ajánlott könyv Takács Mari illusztrációival jelent meg. Rony Oren Gyurmatitkok című második kötetében a vadon állataival, a zsiráffal, a vízilóval, a majommal ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Julia Donaldson legújabb, 7-10 éveseket megszólító regényében Behemanka, az óriáslány lemászik az égből, hogy néhány élő játékot szerezzen magának az emberek földjén. A fogságba ejtett három gyereknek minden bátorságára és ügyességére szüksége van ahhoz, hogy kiszabaduljanak az óriások markából. (MTI)