Egy pörc Miskolc – Forralt Bor és Tepertő Nap

forralt bor_tepertőfesztivál

Három év kihagyás után újra megrendezik a Forralt Bor és Tepertő Napot a Görömbölyön.

Az ingyenesen látogatható eseményt közösen szervezi a Görömbölyi Borbarátok Hagyományőrző Egyesülete és a Miskolci Kulturális Központ. Idén január 20-án, szombaton várnak minden érdeklődőt 11 órától a Görömbölyi Művelődési Ház melletti Szolártsik téren – adta hírül a minap.hu.

A szervezők ígérete szerint a kicsik és a felnőttek is színvonalas programokat találhatnak maguknak. A gyerekeket bábszínházzal és a Jégvarázzsal, szüleiket közkedvelt dallamokkal, népzenével, a Sztrapacska Blues Band koncertjével és retro discoval várják majd.

A gasztronómia adja a téli esemény lelkét: a térre kilátogatók különleges forralt borokat kóstolhatnak, valamint disznótoros hideg és meleg ételeket fogyaszthatnak a nap folyamán: ezek között is a tepertő kerül rivaldafénybe. A Forralt Bor és Tepertő Napon az árusok is kiterítik majd portékáikat, amikből vásárolhatnak az érdeklődők.

A görömbölyiek visszatérő rendezvényét ezen a helyszínen utoljára a koronavírus-járvány előtt rendezték meg – akkor az a tizedik volt a sorban. A kihagyott időben az online térben talált helyet az esemény – természetesen a megszokottól eltérő formában, inkább hangulatidézésként. Ennek megfelelően a mostani lesz a XIV. Forralt Bor és Tepertő Nap, amit nem csak a városrész lakói várnak már: a Facebookon meghirdetett eseménynél más országrészek lakói is jelezték, hogy mindenképp ellátogatnak a rendezvényre.

Programok:

XIV. Forralt Bor és Tepertő Nap
11.00 Kalamajka Bábszínház
11.30 Benedek Elek Tagóvoda és a Görömbölyi Általános Iskola
12.00 Görömbölyi ökumenikus Vince-napi vesszőszentelés
12.30 Tapolcai Kerek Kórus
13.00 Számadó Zenekar
14.00 Sándor Ferenc szaxofonművész
14.30 Közkedvelt dallamok – Gáspár Anni és Hornyák B. Fanni
15.00 Romano Teatro
15.30 Jégvarázs interaktív gyermekműsor
16.30 Cselepák Balázs és a Zenita ifjú tehetségei
17.00 Nahaj fivérek
18.00 Agyagbanda
19.00 Sztrapacska Blues Band
20.00 Dj. LuiBig retro disco