A bor és a cicege (tócsni) ünnepe Pápán

papai_cicege_es_bornapok_-_plakat2_0Húsz pincészet és két cicegeház kínálja portékáját szerdától vasárnapig Pápa főterén, ahol a Bor-és Cicegenapokon szórakoztató és zenés programok is várják az érdeklődőket.

A cicege, ahogy Pápa környékén nevezik, vagy más néven tócsni, reszelt nyers krumplival és liszttel készült, zsírban, vagy olajban sült népi étel. Az ötnapos fesztiválon két faházban készítik majd a szakemberek, különböző feltétekkel: tejföllel, sajttal, baconnal, töpörtyűvel vagy zöldséggel.

A főtérre idén húsz pincészet települ ki az ország történelmi borvidékeiről, lesznek pálinkaházak és különleges borok is, mint például az eperből készült bor.

A rendezvény szórakoztató, zenés és gyermekprogramokat is kínál: fellépnek a térség énekkarai, néptáncosok, népi ügyességi és logikai játékokat lehet játszani, Berecz András mesét mond, koncertet ad a Varnyú Country zenekar, a Benkó Dixieland, a Hooligans és Zséda.

A Fő téren a megújuló belvárosról, a Fő térről nyílik kiállítás, a Fellner-udvarban pedig Pápa katonatörténetét mutatják be fotókon, viseleteken. A fesztivál alatt kézművesvásár is lesz. (MTI)