Desiré fesztivál Szabadkán – a színház itt tényleg egy Esemény

Szombaton kezdődik a hatodik Desiré Central Station fesztivál Szabadkán. A december 5-ig tartó nemzetközi rendezvényen tizenhárom produkciót láthat a kortárs színházat kedvelő közönség.


2014. november 29. – december 5.

Az előadások közül nyolc Magyarországról érkezik. A rendezvényen emellett szerb, francia, belga, szlovén, horvát és macedón művészek is fellépnek.

A színházi fesztivál idei alcíme: Dead or Alive, azaz Élve vagy halva. Urbán András, a fesztivál igazgatója korábban elmondta: az alcím kiválasztása minden évben inkább játék, nem feltétlenül van többletjelentése.

A fesztivál megnyitóját 19 órakor tartják a szabadkai Jadran Színpadon. Elsőként a párizsi Le Monfort Theatre Akrobaták című produkcióját láthatja a közönség.

Az esti produkciók mellett közönségtalálkozókon, kötetlen beszélgetéseken és kritikai szemináriumon is részt vehetnek a nézők. Az úgynevezett Desiré Akadémián Hód Adrienn, Balázs Zoltán és Horváth Csaba magyar, Stéphane Ricordel francia, Thierry Smits belga és Ivica Buljan horvát színházi szakember ad elő.

A Desiré Central Station fesztivál nevét a szervező színház névadója, Kosztolányi Dezső becenevéről kapta, és először 2009-ben rendezték meg.

Bővebb info: http://www.desirefestival.eu/