Depeche Mode rajongói kiállítás a Design Terminálban

Depeche-ModeVándorkiállítás keretében az ikonikus zenekarral kapcsolatos egyedi művészeti alkotásokat és emléktárgyakat mutatnak be Zágrábban, Budapesten, Pozsonyban és Berlinben. Budapesten a Design Terminál ad otthont a Depeche Mode relikviáknak május 11. és 23. között, ahol a legkreatívabb hazai rajongók emléktárgyai is helyet kapnak.

A telt házas budapesti, zágrábi, pozsonyi és berlini Depeche Mode-koncertekkel egy időben a Telekom Csoport “Electronic Beats” nemzetközi zenei programja keretében Depeche Mode rajongói kiállításokat rendez a négy európai városban. Az utazó kiállításon Dennis Burmeister gyűjtő különleges, több mint 250 darabból álló műalkotás- és emléktárgy-gyűjteményét tekinthetik meg az érdeklődők – elsőként a világon. A kiállításon a legkreatívabb helyi rajongók alkotásait, emléktárgyait is bemutatják.

A hazai rajongók által beküldött tárgyak közül ötöt ítéltek bemutatásra érdemesnek. Az első helyezést Rácz András (Szolnok) érte el saját készítésű, dekorfóliából készült kollázsával, másodikként pedig Varga Raymond (Sopron) végzett, aki élethosszig tartó emléket őriz kedvenc együtteséről – egy tetoválás formájában. A nemzetközi mezőnyből kiemelkedik egy Horvátországban megrendezett, Depeche Mode tematikájú esküvő, illetve a híres „Violator“ Rose által ihletett, női aktokból formázott kollázs.

Az ikonikus jelentőségű helyszíneken – mint például egy korábbi budapesti busz-állomás, illetve a századfordulót idéző berlini áruház – megrendezett kiállításon a számos személyes emléktárgy és Depeche Mode által ihletett festmények mellett megtekinthetők például a zenekar első demo felvételét tartalmazó szalagok és az “Amiga”, a legendás NDK-s lemezmárka által készített eredeti felvétel mesterpéldánya is.

A virtuális kiállításra anyagokat a Telekom új www.fan4fan.com portálján május 20-ig lehet nevezni. A nyár során ezen a webcímen lesz megtekinthető az a kiállítás, melyet a rajongók által elektronikus formában nevezett, legtöbb rajongói szavazatot kapott művekből és tárgyakból rendeznek, továbbá itt tekinthető meg az együttes legutóbbi, bécsi albumbemutató anyaga.

További érdekesség, hogy – a Telekom támogatásával – hamarosan napvilágot lát a Dennis Burmeister és Sascha Lange újságíró által írt „Monument“ című Depeche Mode monográfia. A 420 oldalas kötetben az együttes példátlan, határokon és generációkon átívelő, három évtizede töretlen pályafutását korábban nem látott fényképek és exkluzív interjúk mutatják be.

A világhírű szinti-pop együttes 2013 tavasz-nyári európai turnéját a Telekom támogatja. A magyar rajongók május 21-én a budapesti Puskás Ferenc Stadionban hallgathatják meg élőben kedvencüket.