Deja Vu fesztivál: rajtra kész a Postás pálya

dejavu_acGőzerővel folynak a június 13-án kezdődő Deja Vu fesztivál előkészületei. A nagy érdeklődésnek köszönhetően a nyárindító bulit nemrég új helyszínre költöztették. A Dorozsmai úton lévő Postás Sporttelepen minden adott lesz, hogy a látogatók komfortosan érezzék magukat. A tágas tér és kellemes környezet mellett fontos tényező a könnyű megközelíthetőség.

A Postás Sporttelepen jelenleg is zajlanak a munkálatok, hogy a terület megfelelő körülményeket biztosítva színvonalas helyszíne legyen a fesztiválnak. A szervezők a tereprendezésen túl az infrastruktúrára fordítanak kiemelt figyelmet: a Deja Vu idejére többek között mobil és konténer wc-kel és a kerekesszékes látogatók számára alkalmas wc-kel is bővítik.

Két és fél hektáron, négy helyszínen lehet majd bulizni

A 2,5 hektáros területen 4 helyszín nyújt alternatívát a bulizásra: a Pepsi Színpadon a külföldi és hazai sztárok koncertjei hallhatók, míg a Borsodi Partysátor és Friss Teraszon tribute zenekarok, karaoke show és legendás szegedi diszkósok várják az érdeklődőket. A Boomerang Drink és Bárban chill és lounge a meghatározó stílus, de ide kell jönnie annak is, aki konga showra lazulna vagy az italodisco és violento party teszi kíváncsivá. Végül, de nem utolsósorban a mulatás sem maradhat el. A helyszín, ahol a mulatós zenéé a főszerep, nem más, mint a Hungarikum utca. A megéhező és megszomjazó vendégek változatos vendéglátó-egységek közül választhatnak majd.

Ingyenes járatok szállítják a fesztiválozókat

A kerékpárral érkezőket biciklitároló várja majd, a tömegközlekedéssel érkezők pedig számos lehetőség közül választva, egyszerűen juthatnak ki a Postás Sporttelepre: a megállótól csak pár lépést kell tennie annak, aki a Mars és Honvéd térről induló 36, 75, és 79-es jelzésű buszok valamelyikével érkezik.

Kizárólag a fesztivál idején a Mars tér Szent Rókus tér felőli részéről ingyenes Déja vu járatok közlekednek 16:00, 16:30, 17:00, 17:30, 18:00, 18:30, 19:00 és 20:00-kor a Postás Sporttelephez.

A buli végén pedig a Baumax Áruházzal szemben lévő buszmegállóból 00:00, 00:30, 01:00, 01:30, 02:00, 02:30-kor indulnak a járatok, amelyek tulajdonképpen az egész várost bejárják. Az útvonala a következő: Dorozsmai út (Baumax) – Izabella híd – Rókusi krt. – Makkosházi krt. – Budapesti krt. – Csillag tér – Keresztőltés utca – Etelka sor – Felső Tisza-part – Tisza Lajos krt. – Dugonics tér – Kálvária sgt. – Londoni krt. – Mars tér – Kossuth Lajos sgt. – Dorozsmai út.

Aki a Széchenyi térről indulna, az válassza a szegedi városnéző kisvonatot, mely szintén ingyenesen szállítja a fesztivállátogatókat, csütörtökön, pénteken és szombaton is 16:00, 16:40, 17:40, 18:40 és 19:40-kor. Az említett járművek menetrendjeit megvizsgálva látható, hogy a kijutáshoz 5 percenként rendelkezésre állnak tömegközlekedési eszközök.

A menetrendekről bővebb információk a fesztivál honlapján, a www.dejavufesztival.hu-n, a Megközelítés menüpontban találhatók. (ÖS)