Debreceni Jazznapok a világ legjobb tenorszaxofonosával

Régi helyszínén, a megújult nagyerdei szabadtéri színpadon várja a közönséget a hétvégén a Debreceni Jazznapok, Magyarország legrégebbi folyamatosan megrendezett dzsessztalálkozója.

A 43. alkalommal megrendezett fesztivál idén több szempontból is különleges lesz: a régi-új helyszínen ugyanis a magyar dzsessz nagy öregjei és fiatal tehetségei mellett egy igazi világsztár, Joe Lovano várja majd a dzsesszrajongókat.

Maloschik Róbert, rendezvény művészeti tanácsadója, a jazzma.hu főszerkesztője hozzátette: az évfordulók találkozója is lesz a kétnapos rendezvény. Példaként említette, hogy Joe Lovano szaxofonművész harminc évvel ezelőtt lépett fel utoljára Debrecenben, most pedig már igazi világsztárként játszik újra a cívisvárosban.

A világ legjelentősebb dzsesszmagazinja, az amerikai DownBeat kritikusai szerint jelenleg Joe Lovano a világ legjobb tenorszaxofonosa. Őt a Budapest Jazz Orchestra kíséri Debrecenben.

Érdekessége az idei programnak, hogy Zakar Zoltán zeneszerző, harsonaművész külön hét tételből álló dzsessz szvitet írt Nagyerdő titkai címmel abból az alkalomból, hogy a fesztivál visszakerült a régi helyére.

A hétvégén fellép még a harminc éve zenélő Debrecen Dixieland Jazz Band, és zenél Gyarmati Zoltán, a Debreceni Jazz Együttes vezetője, aki a szakma nagy öregje a maga 77 életévével.

Debrecen Szabadidős Programok:
http://termalfurdok.com/aquaticum-debrecen-mediterran-elmenyfurdo-es-termalfurdo/

mti / fotó: www.bluenote.com