Csipkebogyópiknik Tihanyban

csipkebogyo_piknikCsipkebogyópikniket rendeznek szombaton a Tihanyi Piac Placcon széles gasztronómiai kínálattal és egész napos élőzenével a Tihany-rév melletti füves-fás területen.

A rendezvényen a csipkebogyót a legkülönbözőbb formáiban láthatják az érdeklődök: lesz lekvárfőzés a piac legnépszerűbb termelőivel, így például Kaldeneker György szakáccsal, csipkebogyós vadragufőzés, készül grillszósz, csipkebogyós forró ital és tea, szörp, csipkebogyóval ízesített bor, valamint csipkebogyó pálinka is – olvasható Tihany hivatalos honlapján.

A program keretében a látogatókat élőzene szórakoztatja, a gyerekekkel a nemesvámosi Fehérlófia Waldorf Iskola önkéntesei foglalkoznak majd. A „csipkebogyóért, csipkebogyót” elnevezésű kezdeményezés keretében aki visz egy vödörnyi (négy kilónyi) frissen szedett, sértetlen csipkebogyót, a Piac Placc több árusánál beválthatja azt csipkebogyó lekvárra.

A szombatonként jelentkező Tihanyi Piac Placcon helyi és környékbeli árusok kínálják portékájukat, például füstölt és sült kolbászt, házi kenyeret, lángost, sajtokat, lekvárokat, szörpöket és pálinkákat. A rendezvény augusztusban átköltözött a Tihany-rév melletti füves-fás területre, itt rendezik meg szombaton a Csipkebogyó Pikniket is. (MTI)