Budapesti Pálinkafesztivál: egy héttel később

A várható rendkívül esős, hideg időjárás miatt egy héttel később, május 22. és 25. között rendezik meg a IX. Budapesti Pálinkafesztivált a Városháza Parkban  – közölték a szervezők.

A Pálinkafesztivál vendégei így a szervezők reményei szerint zavartalan körülmények között kóstolhatják majd a négynapos rendezvényen kínált több mint négyszáz párlatot. A Városháza Parkba visszaköltözött programsorozat főszereplői idén a körtepálinkák lesznek.

A körte által ihletett édességek és ételek mellett a körtés pálinkakülönlegességek kapják a legnagyobb hangsúlyt, köztük a hazai pálinkafőzdék párlatainak házasításából született Év Körtepálinkája, amelyet először a fesztiválon kóstolhat meg a közönség.

A különleges párlat elkészítésére meghirdetett felhívásra több mint egy tucat hazai pálinkakészítő jelentkezett. A pálinkakülönlegesség végül a Gusto, Nobilis, Márton és Lányai, Csalló, Tokaj-Hegyalja, Schiszler és Harmatrázó körtepárlatok házasításából született meg. A magyar pálinkafőzdék közös, díszüveges blendje idén is limitált számban készül, mindössze 1500 palackkal gyártanak belőle.

A fesztiválon résztvevő pálinkafőzdék kínálatából a többi gyümölcsből készült pálinka is képviselteti magát. Az Árpád és Vadász Pálinka például igazi újdonságként Árpád dupla ágyas barackpálinkával, a Zsindelyes Pálinkaház diólikőr-különlegességgel, a Matheus Szóráth Pálinkaház szűretlen, speciálisan gyümölcságyon, eperfa hordóban érlelt, 44 százalékos Fruits Fürtös Meggyel, a Schiszler Pálinka pedig a belga csoki és az Alföld gyümölcseinek legjavát őrző pálinkaházasításával készül a belvárosi rendezvényre.

A belépőjegy mellé pohár és két kóstolókupon is jár, amelyek egyikét az Év Körtepálinkájára, a másikat pedig bármely főzde egyedi ajánlatára válthatják be a látogatók. A fesztivál részletes programja és további információk megtalálhatóak a http://budapestipalinkafesztival.hu honlapon. (MTI)