A költészet napja: programok Vas megyében

Számos apróbb helyi programmal kapcsolódnak Vas megyében a költészet napjának megünnepléséhez, átfogó megyei rendezvényt azonban idén nem tartanak.

Április 10-én Szombathelyen a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Szabadság szerelem címmel a Tarisznyások együttes verses, zenés műsorát láthatják és hallhatják az érdeklődők – mondta el Pallósiné Toldy Márta a könyvtár igazgatója.

Celldömölkön az ünnep előestéjén a Kemenesaljai Művelődési Központban működő Kresznerics könyvtárban a városban és annak környékén élő polgárokat várják felolvasó estre ahol mindenki elmondhatja, felolvashatja kedvenc költőjének egy versét.

Április 11-én Szentgotthárdon a színházban rendeznek költészet napi műsort, amelyen fellép Kovács Miklós énekes-gitáros és a város vegyeskara is, másnap pedig Levente Péter Kacagó Koncert című műsorát láthatja a közönség – tájékoztatott Károly Andrea, a Pannon Kapu Kulturális Egyesület vezetője

Bükön tavaszköszöntő játszóház kezdődik pénteken délelőtt a városi könyvtárban, majd kihirdetik a könyvtár által korábban hirdetett meseíró, meseillusztrációs verseny eredményét, este pedig Vámos Miklós író önálló estje kezdődik a színházteremben.

Vasváron április 12-én 10 órakor V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár nyitja meg a Kardos László Általános iskola versmondó versenyét. (MTI)