A költészet napja: programok Somogy megyében

Somogy megyében versmondó versenyekkel, zenés irodalmi műsorokkal emlékeznek meg pénteken a költészet napjáról.

A kaposvári Csiky Gergely Színházban Lekötelező irodalom címmel versmondó versenyt rendeznek, Balatonföldváron a Bajor Gizi Közösségi Házban Egész nap vers címmel óvodások, iskolások és felnőttek verselnek, majd bemutatják Almássy Katinka Szócserepek című könyvét.

A Marcali Kulturális Korzóban egy „versfával” és „könyvböngészdével” várják a versek, a könyvek kedvelőit. Előbbiek a „versfára” felakaszthatják másoknak ajánlott kedves verseiket, a könyvbarátoknak pedig lehetőségük lesz arra, hogy az otthonról hozott könyveket elcseréljék. Este zenés irodalmi műsorral zárják az egész napos programot.

Siófokon is versmondó versennyel ünneplik a költészet napját. Óvodások, általános és középiskolások, egyetemisták és felnőttek adhatnak bizonyságot a vers iránti szeretetükről és mérhetik össze a tudásukat. A díjazottakat este a Kálmán Imre Kulturális Központban egy gálán hallgathatja meg az irodalomkedvelő közönség. A műsor után a résztvevőket és a nézőket közös versmondásra várják a város főterére.

A költészet napja alkalmából a siófoki Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet (BRTK) Könyvtárba pénteken ingyenesen lehet beiratkozni. (MTI)