2×60: jubileumi kiállítás Füleken

2x60_pozvankaJubileumi kiállítás nyílik 2×60 címmel a szlovákiai Füleki Művészeti Alapiskola alapításának 60. évfordulója és Frantisek Mráz, az iskola igazgatója, ismert karikaturista, képregényszerző és illusztrátor 60. születésnapja alkalmából pénteken.

A június 30-ig látogatható kiállítást a füleki Városi Honismereti Múzeum termeiben rendezik – közölte Agócs Attila, a Füleki Vármúzeum igazgatója.

A zsolnai születésű, 1987 óta Füleken élő Frantisek Mráz 1989 óta több folyóirattal is együttműködött képzőművészeti szerkesztőként, társalapítója és főszerkesztője volt a Bublinky című képregénymagazinnak.

Karikatúrái jelentek meg szlovák, cseh, magyar, jugoszláv, lett, lengyel és német lapokban, képzőművészeti alkotásait 150 szlovákiai és külföldi egyéni és csoportos kiállításon mutatták be.

Az ünnepelt igazgató jelenleg szabadfestészettel és grafikával, képregények alkotásával, illusztrálással foglalkozik, de ő tervezi például a füleki Apropó Kisszínpad díszleteit is – tette hozzá Agócs Attila. (MTI)