VIII. Temofeszt – Nemzetközi Technikai Modellvasút Fesztivál

A TEMOFESZT, vagyis Közép és Kelet Európa legnagyobb vasútmodell kiállítása 2016-ban (október 7. és 9. között), immár nyolcadik alkalommal ismét megrendezésre kerül a Magyar Vasúttörténeti Parkban.

A Park ad ismét otthont a vasútmodellezés és hozzá szorosan kapcsolódó kiegészítők szerelmeseinek, megszállottjainak. Az idén is megpróbáljuk bemutatni az 5.000 m2 –es körfűtőház Keleti és Nyugati Csarnokában azt a színes palettát, amit a vasútmodellezés magába foglal az építéstől a járműkészítésen át a vezérlésig, persze követve a kor technikai fejlődését. Több, mint 30 kiállító lesz látható, különböző méretű, típusú és méretarányú a terepasztalokkal. Közöttük megtaláljuk a legismertebb építési nagyságokat, mint például a „ Z – N – TT – H0 – 0 – 1 – IIm / LGB / „ de, lesznek keskeny nyomközű terepasztalok is „ H0e – 0e „ építési nagyságban. Egy ritkaságszámba menő modul terepasztal is lesz „TTe„ építési nagyságban. Az asztalok mellett, számos vitrinben mutatunk be méretarányos, egyedi készítésű modelleket. Nem csak vasút, hanem buszok, autók, kamionok is megtekinthetők. A rendezvény ismét elmondhatja magáról, hogy nemzetközi, mivel Németországból, Ausztriából, Szlovákiából, Szerbiából, Romániából és Svájcból is érkeztek kiállítók, résztvevők.

A TEMOFESZT már évek óta otthont ad más modellezési ágaknak is. Az ide évben, a már ismert RC Kamion és munkagép show mellett képviselik magukat az RC Tankosok, akik látványos harcászati feladatokat és egy háborús jeleneteket is bemutatnak majd. Az RC autó kategória is újdonságnak mondható a TEMOFESZTEN! Az OFFROAD-osok és az ONROAD-osok Elektromos modellautók versenye is izgalmas programnak ígérkezik! A Szán Bt jóvoltából ízelítőt kaphatunk a vitorlázó repülőkből valamint kisebb hajómodellek bemutatásából, működéséből is!

Természetesen lesz modellbörze és lesznek interaktív bemutatók is, ahol ki lehet próbálni vagy éppen össze lehet építeni egy modellt vagy terepasztalt illetve annak egy részletét.

A 2016-os év egyik világra szóló vasúti eseménye a svájci Gotthard-bázisalagút átadása, mely a világ leghosszabb vasúti alagútja. Az átadással kapcsolatban készült egy ROADSHOW, amit a TEMOFESZTEN is bemutatnak a Svájci Nagykövetség jóvoltából.

Forrás: Facebook Temofeszt