Tour de Velencei-tó – családoknak

tour_velenceA tavalyi PORT Velencei-tó Kör Magyarország után a május 11-én, szombaton rendezendő lehet a legnépszerűbb családi kerékpártúra, ha az időjárás és a bringások is úgy akarják.

Egy éve több mint kétezren vettek részt a Tour de Velencei-tó rendezvény családi túráján. Az idei cél természetesen a tavalyi indulószám megdöntése. Hogy minél több család számára elérhető legyen a közös kerékpározás élménye, a szervezők a 29,3 km-es túrán való részvételt idén is ingyenesen biztosítják. Ez a túra végig a kerékpárúton halad, mindenki számára teljesíthető, könnyű terepen és távon. A túra folyamán a mozgást kiegészíthetjük kulináris és kulturális élményekkel is, hiszen nem az a cél, hogy a családok minél gyorsabban teljesítsék a távot, hanem, hogy minél jobban megismerjék a tó körüli meseszép tájat és a tó melletti települések nevezetességeit. Betérhetnek a Pákozd-Sukorói Arborétumba, meglátogathatják Gárdonyi Géza vagy Vörösmarty Mihály Emlékházát, a Madárrezervátumban pedig a tó színes madárvilágát csodálhatják meg.

A Velencei-tavi négycsillagos szállodák exkluzív akcióval is jutalmazzák a kerékpártúrán résztvevőket.

A Velence Resort & Spa****superior és a Vital Hotel Nautis****superior szállodák a kerékpárversenyen részt vevő vendégek számára 2013. május 13 – június 15. között 15% kedvezményt biztosítanak a szobaárakból és a csomagajánlatokból, továbbá a Velence Resort & Spa 20% kedvezményt nyújt hétfő-csütörtök között a fürdő belépők árából. Az ajánlat minden esetben szabad kapacitás esetén érvényes.

A kedvezmény igénybevételének feltétele a rajtszám felmutatása érkezéskor.

A kerékpáros versenyekkel már pénteken induló, kétnapos Tour de Velencei-tó szervezői egy 129 km-es országúti maratonnal, egy 56.6 km-es országúti mini-maratonnal, valamint egy 34,6 km-es és egy 64 km-es távokon megrendezett montis maratonnal készülnek a kerékpáros verseny szerelmeseinek. A bringázás élményét fokozandó a családi túra és a versenyek résztvevői között naponta 500.000 Ft értékű kerékpáros ajándékok kerülnek kisorsolásra, valamint a rendezvényt kiegészítő programok is kísérik: lesz Shimano kerékpáros KRESZ park gyerekeknek, Capriolo kerékpáros ügyességi pálya, valamint Shimano szerviz. (ÖS)