Szombaton I. Gödöllői Helyi Élelmiszer Fesztivál

gödöllői_fesztiválMájus 11-én szombaton, Gödöllő főterén a G7, azaz a Gödöllői Helyi Élelmiszer Tanács főszervezésében, az önkormányzat és a Művészetek Háza  segítségével megrendezik  a Gödöllői Helyi Élelmiszer Fesztivált. Az egész napos program színes kulturális programokkal, helyi termelői piaccal és a helyi éttermek által kínált íncsiklandozó és egészséges ételekkel várja az érdeklődőket.

Mint azt Szoljár Csabától, a rendezvény főszervezőjétől megtudtuk, a program egyik célja, hogy lehetőséget adjanak a helyi termelőknek a bemutatkozásra. Az érdeklődők zöldségek, gyümölcsök, füstölt és feldolgozott húsáruk, méz, bor, sör, tej- és tejtermékek, sajtok, palánták, csírák, fűszerek, gomba, gyümölcs- és zöldséglevek között válogathatnak majd a felállított pavilonokban.

Emellett a helyi éttermek, helyi alapanyagokból, ínycsiklandó, egészséges finomságokat kínálnak majd – ez alkalommal szintén a főtéren. Az ételeket úgy készítik el, hogy azok megfeleljenek az egészséges táplálkozás kívánalmainak.

A különböző finomságokból válogatókat kulturális csemegékkel is kényeztetik a szervezők. Fellépnek többek között a Fréderic Chopin Zeneiskola növendékei, a Gödöllő Táncegyüttes, a Waldorf iskola diákjai, a Jumpers táncegyüttes és a Dixix Rythm Band.

A fesztivál lényegében folytatása a korábbi babatvölgyi, a G7 által szervezett rendezvényeknek, de a korábbi szűkebb körű programot most városi szintre emelték, s a szervezők bíznak abban is, hogy egy új hagyományt sikerül megteremteniük.

A fesztivált szakmai program is kiegészíti: a  délután folyamán a szakemberek a város élelmiszer stratégiájának kialakításáról tanácskoznak majd. (ÖS)