Széles kínálattal várja vendégeit a Bartók Plusz Operafesztivál

Az operák mellett gyermekprogramokkal, kórusestekkel, irodalmi és képzőművészeti bemutatókkal, valamint könnyűzenei koncertekkel várja látogatóit a miskolci Bartók Plusz Operafesztivál június 13. és 22. között. Continue reading “Széles kínálattal várja vendégeit a Bartók Plusz Operafesztivál” »

Budapestre költözik a Armel Operafesztivál

Szegedről Budapestre teszi át székhelyét az Armel Operafesztivál. Az idén hetedik alkalommal megrendezendő seregszemlének az Erkel Színház, a Zeneakadémia és a Thália Színház ad otthont október 9. és 17. között. Continue reading “Budapestre költözik a Armel Operafesztivál” »

Lajka, az űrkutya az Armel Operafesztiválon

lajkaA Lajka, az űrkutya című gyermekoperát is bemutatják az operafesztiválon. A darab különlegessége, hogy bár gyerekeknek szól leginkább, korántsem “meseopera” hiszen az első űrben járt élő állat, az orosz Lajka kutya valóságos történetén alapul. Rá és az állatvédelem jelentőségére emlékezve az Armel Operafesztivál ebben az évben együttműködik a szegedi Orpheus Állatvédő Egyesülettel.        Continue reading “Lajka, az űrkutya az Armel Operafesztiválon” »

Nemzetközi operasztárok augusztus 31-én Győrött

voices_of_2013Tracy Cox amerikai szopránénekes, a Plácido Domingo által alapított rangos nemzetközi operaverseny, az Operalia egyik idei győztese, valamint a 2009-es verseny fődíjasa, Julia Novikova Németországban élő orosz szopránénekes is fellép augusztus 31-én a győri Széchenyi téren. Continue reading “Nemzetközi operasztárok augusztus 31-én Győrött” »

A Figaro házassága a Városmajori Színpadon

figaroKamarazenekari kísérettel szólal meg Mozart Figaro házassága című operája augusztus 2-án a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A Budapesti Nyári Fesztivál keretében bemutatkozó produkcióval debütál rendezőként Hábetler András operaénekes. Continue reading “A Figaro házassága a Városmajori Színpadon” »

A varázsfuvolával nyílik meg a Bregenzi Fesztivál

bregenzHárom monumentális sárkánykutya fogja közre a Bodeni-tó vizén lebegő óriás teknőst, amelynek páncélja a Bregenzi Fesztivált szerdán megnyitó premier, A varázsfuvola színpada. Continue reading “A varázsfuvolával nyílik meg a Bregenzi Fesztivál” »

Negyven év után újra a Porgy és Bess a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán

porgyesbess_szegedIgazi különlegességet kínál az opera-, a dzsessz- és a gospelrajongóknak augusztusban a Szegedi Szabadtéri Játékok: idén nyáron Európában kizárólag a Dóm téren csendülhetnek fel a Porgy és Bess slágerei, George Gershwin operáját legutóbb negyven éve játszották Szegeden – közölte Fábián Barbara, a fesztivál sajtóreferense. Continue reading “Negyven év után újra a Porgy és Bess a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán” »

Mózes Egyiptomban – Rossini operája a Zsidó Nyári Fesztiválon

zsido_nyari_fesztivalRossini nem csak a Hamupipőke és A sevillai borbély zeneszerzője – hangoztatja Pál Tamás karmester. Vezetésével már készülnek az énekesek, a Szegedi Szimfonikus Zenekar és a Vaszy Viktor Kórus tagjai az olasz zeneszerző Mózes Egyiptomban című operájának szeptember 1-jei premierjére. A bemutató a Zsidó Nyári Fesztivál egyik csúcsprodukciója. Continue reading “Mózes Egyiptomban – Rossini operája a Zsidó Nyári Fesztiválon” »

Wagner 200: már folynak a kóruspróbák Bayreuthban

verdi_wagnerA színfalak mögött április óta nincs megállás, folynak a kóruspróbák és a Bayreuthban idén debütáló énekes szólisták is gyakorolnak a július végén kezdődő ünnepi játékokra – áll a szervezők hírlevelében. Continue reading “Wagner 200: már folynak a kóruspróbák Bayreuthban” »

A mediterrán dél tragikus hősnőinek állít emléket az idei aix-en-provence-i operafesztivál

LA FINTA265-1000pxlA Marseille-ben és a dél-franciaországi Provence régióban jelenleg zajló Európa Kulturális Fővárosa programsorozatába illeszkedik a csütörtökön kezdődő 65. Aix-en-Provence-i Nemzetközi Operafesztivál, amely a mediterrán dél tragikus hősnőinek állít emléket. Continue reading “A mediterrán dél tragikus hősnőinek állít emléket az idei aix-en-provence-i operafesztivál” »

1 2