Jubileumi kocsitoló fesztivál Kocson

Hétvégén rendezik meg huszadik alkalommal a kocsitoló fesztivált a jármű szülőfalujában, a Komárom-Esztergom megyei Kocs településen.

Read more

Tisacra Összművészeti Minifesztivál Szegeden

Az irodalom, a színház, az ipar- és képzőművészet, valamint a zene szerepel a Tisacra Összművészeti Minifesztivál programján, melynek második alkalommal ad otthon a szeged-alsóvárosi ferences kolostor.

Read more

Borhíd Fesztivál és Borünnep Esztergomban

15 borrégió, közel 150 féle bor, sok-sok koncert, vásártér, élő kívánságműsor és az elmaradhatatlan jó hangulat – ez mind jellemzi az idei Borhíd Fesztivál és Borünnepet, amelyet október 6-8-ig rendeznek meg Esztergomban.
Read more

Nemzetközi Jóga Nap és fesztivál Budapesten és több vidéki városban

Különféle jógaprogramok, tánc, zene, filmvetítés, valamint indiai bábosok és hennaművészek is várják az érdeklődőket a 3. Nemzetközi Jóga Napon és a 2. Gangesz-Duna: Indiai Kulturális fesztiválon, amelyet június 24-én és 25-én rendeznek meg Budapesten és több vidéki városban.

A tizennégy magyarországi városban megrendezendő fesztivál szimbóluma idén is India és Magyarország két legfontosabb folyója: a szent Gangesz és a történelmi jelentőségű Duna lesz, amelyek a kulturális sokszínűséget, a hagyományos értékeket képviselik – olvasható a tájékoztatóban. Mint írják, a fesztivál az indiai kultúra egy-egy szeletét mutatja be tánccal, zenével, jógaprogramokkal, filmvetítéssel, de jönnek indiai bábosok és hennaművészek is. Az indiai művészeti ágak magyar képviselői is részt vesznek a programban. Budapesten a Bálnában bemutatkozik a Magyar Jógaszövetség is, de meditáció és indiai fúziós zene is várja az érdeklődőket.

A fesztivál programjait a főváros mellett többek között Szentendrén, Nagykőrösön, Szegeden, Esztergomban, Nagykanizsán, Pécsen, Egerben, Balatonfüreden, Sopronban, Sárváron, és Miskolcon rendezik meg.

Az esemény célja, hogy tovább erősítse és gazdagítsa a Magyarország és India közötti kapcsolatokat, valamint, hogy felhívja a figyelmet a tudatos és egészséges életmódra – írták. A részletes programot az alábbi linken találja.

MTI

Ars Sacra Fesztivál: zenei, művészeti programok országszerte

Csaknem 400, ingyenes eseménnyel várja vendégeit országszerte az Ars Sacra Fesztivál szombattól kilenc napon át. A fesztivál a nyitott templomok napjával veszi kezdetét szombaton: az ország mintegy 100 temploma tárja ki kapuit és szervez lelki, művészeti, közösségi programokat. Read more

Utazó kamionos fotótárlat Esztergomban és Budapesten

A világhírű Magnum Fotóügynökség Inge Morath-díjas fotósai egy több mint 7 tonnás kamionban kialakított fotógalériával várják az érdeklődőket július 21-én az esztergomi Rondella Galériánál, július 22-én és 23-án pedig a budapesti Capa Központ előtt a Nagymező utcában. Read more

Comedium Corso – Quimby, Kistehén, Lar’t Pour Lar’t Esztergomban

Esztergom belvárosa néhány napra színházzá változik, megállítva a járókelőt, leültetve az arra sétálót. A város több pontján színészek, zenészek, mutatványosok színesítik a város nyári napjait, szórakoztatva, az előadások résztvevőivé téve az itt élőket, gyarapítva az ide látogatók élményeit. A nagyszínpadok, impozáns díszletek helyett a város történelmi utcái, építészeti kincsei szolgáltatják a hátteret. Read more

Virágvasárnapi szertartások, programok országszerte

A húsvétot egy héttel megelőző virágvasárnap alkalmából országszerte szertartások lesznek, Erdő Péter bíboros az esztergomi bazilikában mutat be szentmisét – közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtószolgálata. Read more

Hülyegyerek Fesztivál a Dürer Kertben

Tavaszváró punk/rock/pop buli – nem csak hülyegyerekeknek! Főszerepben a konzervből kiszabadult Fish!, vendégeik a Kozmosz, a szülinapos Fatal Error, a szélvészgyors esztergomi Have No Clue és az elmaradhatatlan feltörekvők az underground bugyraiból. Read more

Borban az igazság – Gasztrofesztivál Budapest utcáin

borban_az _igazsag.inddHat magyar borvidék mutatkozik be gasztronómiai és kulturális programok kíséretében Budapest hat terén, illetve utcájában a Borban az igazság elnevezésű gasztrofesztivál keretében péntektől vasárnapig.

Read more

1 2 3