Nemzetközi kerekesszékes rögbitorna Budapesten

Jövő szerdától szombatig hat válogatott részvételével nemzetközi kerekesszékes rögbitornát rendeznek Budapesten, a MOM Sportközpontban.

Az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján Szekeres Pál, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sportért felelős helyettes államtitkára elmondta, nagyon örülnek, hogy egy népszerű paralimpiai csapatsportág Magyarországon is komoly fejlődésnek indul, ennek jele a torna, amelyet anyagilag is támogat az Emmi.

Koller Sándor, az eseményt szervező Wildboars Kerekesszékes Rögbi Egyesület elnöke hangsúlyozta: Európában elsőként Magyarországon rendezik meg a nemzetközi szövetség (IWRF) által létrehozott Maximus Project keretében ezt az eseményt, amelynek lényege, hogy a rögbi terén fejlődőnek számító országok csapatai összemérhessék tudásukat.

max_plakat

A világon először Dél-Amerikában rendeztek ilyen versenyt, Európában mi kaptuk meg először a lehetőséget – jelentette ki Koller. Egyforma képességű együttesek találkoznak egymással, a tornát pedig közös edzőtáborozás előzi meg, ami óriási fejlődési lehetőséget jelent a résztvevők számára – mondta a szervező. (MTI)