Ingyenes életmódfesztivál szeptember utolsó vasárnapján

Az életmódváltást elősegítő ingyenes fesztivált rendeznek szeptember 25-én a budapesti Ferencvárosi Művelődési Központban; a II. Életminőség Fesztivál központi témája és a női és férfi szerepek mellett a harmonikus párkapcsolat – közölte a szervező EGÉSZséges Táplálkozásért Egyesület.

A közlemény idézi Lőrinczné Táborfi Juliannét, az egyesület elnökét, aki szerint a rendezvény kiemelten foglalkozik a női-férfi szerepekkel, a párkapcsolati kérdésekkel és a családi élet harmóniájával.

Az egész napos programon előadások, interaktív foglalkozások várják az érdeklődőket. A lelki egészségről, a konfliktuskezelési stratégiákról, a hatékony kommunikációról, a környezeti nevelésről orvosok, pszichológusok és egészségfejlesztő oktatók tartanak előadást. A személyre szabott mozgáskultúra előnyeit sportolók és személyi edzők mutatják be, az egészséges táplálkozás elméleti és gyakorlati megvalósításával, az egyéni étrend kialakításával, a diétás étkezéssel táplálkozási szakemberek ismertetik meg a közönséget.

A fesztivál vendége lesz Müller Péter író; Laár András énekes, zeneszerző, dalszövegíró, buddhista gondolkodó; Darnói Tibor holisztikus orvos; Vándor Éva színművész; Háda János, színész, rendező; Mérai Katalin színművész; Schirilla György sportoló; Piczkó Katalin pszichiáter és Lévai Mária hárfaművész.

A családi életmódváltást segítő fesztiválon a szülők főzhetnek a gyerekekkel, készíthetnek egészséges frissítőket, édességeket, süthetnek hagyományos és paleo kenyeret, foglalkozhatnak a környezetvédelemmel, ültethetnek fűszereket, keverhetnek kozmetikumokat élelmiszerekből és kipróbálhatnak természetes mozgásformákat.

A gyermekeket egész nap külön programok várják. A színházteremben az ötödik jubileumát ünneplő HADART Színház infokommunikációs akadálymentesítéssel színpadra állított darabját, a Süsü, a sárkány kalandjai című zenés mesejátékot tekinthetik meg. Böde Péter vándor mesemondó foglalkoztatója mellett lesz színpadi előadás az egészséges táplálkozásról, valamint kézműves foglalkozások, sportprogramok, interaktív vetélkedők és kulináris kalandozások várják a gyerekeket.

A közlemény szerint a Ferencvárosi Önkormányzat által támogatott ÉletMiNŐség Fesztivál célja, hogy egyéni és közösségi összefogással és felelősségvállalással javítsanak a családok egészségi állapotán.

A fesztivált szervező, 1995-ben alakult EGÉSZséges Táplálkozásért Egyesület legfőbb küldetése, hogy a közönség felismerje az életvezetés, a szeretetteljes emberi kapcsolatok, a mozgás és táplálkozás alapvető szerepét testi-lelki egészségünk fenntartásában.

MTI