Jönnek a kerti törpék!

Fröccsöntött kerti törpéket értelmez újra huszonöt kortárs képzőművész – mások mellett Wahorn András, Stark Attila, EfZámbó István és Szurcsik József – a Werk Akadémia és a Loffice Törpék kora című, a Design Hét Budapest keretében 2014. október 5-11. között rendezendő kiállításon.

A 2014 augusztusában indított kezdeményezés célja, hogy kortárs képzőművészeket szokatlan művészeti feladattal ösztönözzön gondolkodásra és állásfoglalásra, egy mindenki által ismert, összetett jelentéssel bíró dísztárgy újraértelmezésével.

Ezúttal, a Törpék kora keretében felkért művészek egy-egy a Werk és a Loffice által megvásárolt, fröccsöntött kerti törpét értelmeznek újra, a kurátor által megadott szempontok szerint, elkészítve a tömegkultúra egyik emblematikus tárgyának kortárs művészeti interpretációját.

A szervezők reménye szerint az eredmények nem csak a szakmai közönség és a műgyűjtők számára kínálnak izgalmas csemegét, hanem arra is alkalmasak lesznek, hogy mindenkihez közelebb hozzák a kortárs képzőművészetet.

Résztvevő művészek: Bucsi Árpád, EfZámbó István, Fajgerné Dudás Andrea, Felsmann István, Fischer Judit, Fukui Yusuke, Győrffy László, Keszeg Nándor és Horror Pista, Horváth Dániel, Karácsonyi László, Kerekes Gábor, Király András, Kocsi Olga, Lendvai Ádám, Magyarósi Éva, Marjai Judit, Meszter Milán, Nemmivoltunk! Crew, Nagy Benjámin, Stark Attila, Szabó Eszter, Szurcsik József, Tóth Andrej, Uglár Csaba, Verebics Ági és Wahorn András.

A kiállítás helyszínei: Werk Akadémia (1084 Budapest, Salétrom utca 4.) és Paulay Loffice ( 1061 Budapest, Paulay Ede u. 55.)

 

A tárlat megtekinthető: 2014. október 5 -10. 14.00-19.00 óra

 

Aukció: 2014. október 12. 12 óra, Millenáris Teátrum D. épület