Itthon vagy!-hétvége: lovasünnep Tatán, csatajelenet Tatabányán

tataA hétvégén rendezik meg Tatán a hagyományos Mihály-napi lovasünnepet, Tatabányán pedig a város két gimnáziumának diákjai tartanak kétnapos vetélkedőt, amelyen eljátsszák Árpád és Szvatopluk hadainak ütközetét, a bánhidai csatát.

Az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! elnevezésű országos rendezvényfolyamot a közmédia felhívására rendezik meg szeptember 28-29-én.

A Tatai Táltos Lovas Iskola szombaton az Esterházy lovaspályán rendez díjugrató- és díjlovas bemutatót, majd Tászler Melinda szabadidomító ismerteti módszerét, közben Mihály-napi vásárt tartanak.

Tatabányán az Árpád téren és a Csónakázó tónál várják a hétvégi programok résztvevőit. A város két gimnáziumának csapata először helytörténeti vetélkedőn vesz részt, majd vasárnap honfoglaláskori játékokat játszanak. A nap zárásaként vasárnap este fél tízkor a Csónakázó-tónál gyújtják meg Szent Mihály tüzét.

Az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! címmel induló hagyományőrző programsorozatot Szent Mihály napjához kapcsolódóan szervezi a közmédia kormányzati támogatással, a Magyar Turizmus Zrt. részvételével. A szeptember 28-29-i hétvégén több mint 1300 település kínál különleges programokat a látogatóknak, amelyekről a közmédia öt csatornája összesen húszórás műsorfolyam keretében számol be, több mint húsz helyszínt kapcsolnak majd élőben. (MTI)