Indiai Vegán Gasztrofesztivál

A Lélek Palotája 5. alkalommal rendezi meg, közkedvelt vegán gasztronómiai rendezvényét. A színes program során a látogatók bepillantást nyerhetnek India tradicionális konyhaművészetébe, mely a világ legváltozatosabb és legízletesebb főzési hagyománya. Az ájurvéda szerint a hat alap íznek – sós, keserű, csípős, savanyú, fanyar és édes – egy étkezésen belül szerepelnie kell. Emiatt is e rendkívül ízes ételek igen színesek, táplálóak és változatosak.

A rendezvényen résztvevők számos szakács bemutatóját tekinthetik meg, személyes kérdéseket tehetnek fel és több csemege elkészítését a gyakorlatban is kipróbálhatják. Megismerkedhetnek India különleges fűszereivel, azok használatával valamint az alapvető konyhatechnikai eljárásokkal. Terítékre kerültek pl. a csatnik (édes-csípős szósz), a lepénykenyerek, sós csemegék, szabdzsik (zöldséges főételek), aromás italok, fűszeres rizsek, a mungóbab leves és az izgalmas édességek.

Mindezek mellett természetesen teret engednek még a vegán konyha egyéb lehetőségeinek variációira is. Például bemutatják, hogyan készíthetjük el megszokott magyaros ízeinket vegán módon, hogyan alkossunk finomságokat főzés nélkül, valamint megtanítanak pár gluténmentes sütési alternatívát.

A nap folyamán még előadásokat hallhatnak főzés, táplálkozás és egészség témában. Lesz candida és ételallergia mérés, valamint testtípusnak megfelelő táplálkozási tanácsadás.

A családosokra is gondolva, gyerekfoglalkozásokkal is készülnek!

A főzések, előadások mellett lesz szórakoztató kulturális program is.Valamint zene, tánc és zsonglőr konyhabemutató!

Helyszín: Lélek Palotája,Budapest 1039. Lehel utca15-17.

Belépő: 950 Ft / felnőtt, 750 Ft / nyugdíjas. Korlátlan étel és italfogyasztás esetén a belépő 3.000 Ft.

14 éves kor alatt a belépés ingyenes!

FB esemény