III. Miskolci Lecsó- és Pecsenyefesztivál augusztusban

lecso_miskolc2013. augusztus 3-án rendezik meg Miskolcon a lecsó- és pecsenyefesztivált, melyen helyi termelők, kézművesek is kínálják portékáikat.

A bevált helyszínen, a Majális Parkban 2013. augusztus 3-án (szombaton) kerül sor a III. Miskolci Lecsó Pecsenyefesztiválra, mely a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Miskolc és Környéke Régió Elnökségének támogatásával felkerült az országos szintű főzőversenyek listájára. A Lecsófesztivál szervezői csapatában Jársics Emil, a Miskolci Régió Szövetség elnöke is segíti a főzőversennyel kapcsolatos feladatok megoldását. 2013-ban a lecsófőzés mellett pecsenyesütő versenyre is sor kerül, melyet a Gasztronómiai Szövetség szervez, illetve melyre határon túli vendégeket is várnak.

Idén a felnőtt főzőverseny mellett az ifjúsági csapatverseny kategória is megrendezésre kerül, amelybe húszéves korig lehet jelentkezni.

Miskolc legnagyobb gasztronómiai hagyománya a pecsenyesütés, ezért két kategóriában, tárcsán illetve roston készített pecsenyesütő versennyel is bővülni fog a fesztivál. A pecsenyesütő verseny legfőbb kitétele, hogy a sült hús mellé körítést is kell készíteniük a versenyzőknek. A győztes csapat külön AVE Vándorkupát is kap, melyet egy éven át birtokolhat. A kupa végleges birtoklásához három főzőversenyen kell győztesnek lenni.

A program kiegészül a helyi termék fesztivállal, melyre a miskolci és a város határától legfeljebb 30 kilométeren belül található települések termelőit, kézműveseit, szolgáltatóit is várják.