Harminc év után jövőre újra Miskolctapolcán az EFOTT

efott 2014Harminc év után jövőre újra Miskolctapolcán rendezik az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját (EFOTT). 2014. július 15. és 20. között a miskolci Egyetemváros és környéke ad otthont a találkozónak.
Nyolc zenei színpad, tizenhat hektáros terület, tíz kilométer kábel, három kilométer kerítés és egy nagyjából ezerkétszáz fős stáb, ez a 2014-es EFOTT számokban.

Az EFOTT minden évben más helyszínre vándorol, évről évre új területi adottságokhoz igazítva kell felépíteni a fesztivált. Az idei helyszínről internetes szavazással döntöttek. 1984-ben már rendeztek EFOTT-ot Miskolctapolcán.

Több mint 22 ezer szavazat érkezett, a két legjobb pályázat közül végül Miskolctapolca lett a befutó. Célunk bebizonyítani, hogy ez a régió rengeteg értékkel bír, és igazán színes kikapcsolódási lehetőséget nyújt. A fesztiválhelyszín közelében található például a miskolctapolcai Barlangfürdő és egy hangulatos csónakázó tó is – mondta Maszlavér Gábor fesztiváligazgató.

A pályázatok elbírálásakor fontos szempont volt, hogy a helyszín könnyen megközelíthető, jó infrastruktúrával rendelkező legyen. Azt is figyelembe vették, hogy elegendő épített szálláshely legyen és a fesztiválozók a régióban turisztikai programokkal is találkozzanak.

Idén Zánkán, tavaly Velencén tartották az EFOTT-ot, Magyarország legnagyobb hallgatói buliját, amelyet 1976 óta rendeznek meg. Az első a Pécs melletti Abaligeten volt, az elmúlt években Debrecenben, Dunaújvárosban, Baján, Orfűn és Szolnokon is volt EFOTT, rendszeresen mintegy 70 ezres látogatószámmal.

mti