Hangold újra! – Daloskönyv CD-melléklettel: várják a csatlakozókat

hangold_újraHangold újra! címmel daloskönyv jelent meg CD-melléklettel a Rózsavölgyi és társa kiadásban, amelyet a Rózsavölgyi szalonban mutattak be csütörtökön. Az első lemezbemutató koncertet a MOM Kulturális Központban május 11-én rendezik.

Tizennégy dal szövegét és kottáját tartalmazza a kötet és a CD, amely Gergely Éva előadóművész és Bársony Bálint szaxofonművész-zeneszerző, valamint öt zenésztársuk kezdeményezésére született meg. Az első lemezbemutató koncertet a MOM Kulturális Központban május 11-én rendezik, bár egy szabadtéri mini premier már április 20-án elhangzott.

A MOM-ban 160 gyerek áll pódiumra: a Kós Gyermekkar, a Kós Kicsinyek kórusa, az Ádám Jenő Általános Iskola gyermekkórusa, a Solti György Zeneiskola Leánykara, a Zugligeti Gyerekkórus, és közreműködik a Jazz and More Vegyeskar is.

Gergely Éva szerint a dalok könnyen megtanulhatók, Bársony Bálint szerint segítségükkel lehetőség nyílik az együtt éneklés és zenélés örömét átélni.

A MOM Kulturális Központ után Gergely Éva, Bársony Bálint, Rieger Attila (gitár), Tar Gergely(ütők), Elek Norbert (zongora), Máthé László (bőgő, basszusgitár) és Végh Balázs (dob) Győrben, a győri Kodály Zoltán Zeneiskola gyermekkórusával, majd Hódmezővásárhelyen ugyancsak helyi közreműködőkkel mutatja be a könyvet.

Terveznek további bemutatókat is, a kezdeményezéshez az info@hangoldujra.hu címen lehet csatlakozni, az ötletgazdák várják is vidéki gyermekkarok, vegyes karok, városi és népi kórusok jelentkezését, hozzájuk eljuttatják a könyvet és a CD-t. (MTI)