Csokoládé- és borfesztivál lesz a hétvégén Nyíregyházán

nyíregyháza_csokiborA csokoládé készítés rejtelmeibe is beavatják szombaton és vasárnap az I. Nyíregyházi Csokoládé és Borfesztivál résztvevőit a szervezők, akik a látványosnak ígérkező csokoládébirkózási kupaversenyre is várják az érdeklődőket.

Nagy Andrea, a Nyír Pláza marketingvezetője elmondta: a fesztiválon az ország legjobb csokoládé készítő és borász manufaktúrái vesznek részt.

A csokigyártó kézművesek közül mintegy húszan, míg a leghíresebb pincészetek közül tíz mutatja be termékeit és rendez kóstolót a fesztiválon. Emellett a térség eredetvédett pálinkáit is kínálják majd a főzdék.

Az “édes szájú” érdeklődők maguk is bekapcsolódhatnak majd a csokoládék helyszíni készítésébe. Valóságos mini csokoládégyárat rendeznek be, ahol a különböző alapanyagok felhasználásával bárki alkothat bonbont, trüffelt, valamint táblás finomságokat, és azokat térítésmentesen haza is viheti. Persze, a kipróbált recepttel együtt, hogy bármikor készíthessen magának édességkülönlegességet.

Nagy Andrea tájékoztatása szerint a fesztivál keretében megrendezik az I. Magyar Csokoládébirkózó Kupát. Egy csokoládéval csordultig töltött medencében fürdőruhás modell-szépségű résztvevők az iszapbirkózás szabályai szerint mérik majd össze tudásukat.

A kétnapos rendezvényen kulturális program is várja az érdeklődőket, a fellépők között lesz az Y2K Tigers Dolls, a BoomBox és a Carpathian Dance Tánccsoport, a Balkan Fanatik pedig elő koncertet ad szombat este 19 órától a nyíregyházi csokoládé és borfesztiválon. (MTI)