Budapesten koncertezik a Pet Shop Boys júliusban

A Budapest Park színpadán július 7-én ad koncertet a Pet Shop Boys brit formáció, amelyet utoljára 2010-ben a Balaton Soundon láthatott a magyar közönség – közölték a szervezők.

Neil Tennant és Chris Lowe világhírű elektronikus popzenekarához olyan slágerek köthetők, mint a West End Girls, az It’s A Sin vagy a Go West. A duó 1981-ben kezdte pályafutását, a zenekar több tízmillió eladott hanghordozóval, számos Grammy-jelöléssel, valamint három Brit Awards kitüntetéssel büszkélkedhet.

A Pet Shop Boys az „öregedő elektronika közeli” együttesekkel ellentétben még mindig képes maradandót alkotni, hiszen legutóbbi, 2013-as Electric című stúdióalbumuk Stuart Price irányításával egy korhű, ám nem erőltetett munkának számít – olvasható a dokumentumban.

Az együttes hatodszor ad koncertet Magyarországon: az 1990-es években a Budapest Sportcsarnokban léptek fel, 2000-ben a fővárosi Kapcsolat koncerten a Felvonulási téren, 2004-ben a Sziget Fesztiválon, két évvel később a soproni Volt fesztiválon, legutóbb pedig a Balaton Soundon.

A duó idei turnéjának további állomásai között szerepel még Spanyolország, Dánia, Svájc, Litvánia, Ausztria, Hollandia, Írország, Finnország is. (MTI)