Budapest Essentials – Koncertek különleges helyszíneken

A Vidámpark, a Vasúttörténeti Park, a Várkert Bazár, a Zwack Unicum gyár, a Vásárcsarnok, a Belvárosi Piac és a Széchenyi fürdő is szerepel a Budapest Essentials városi fesztivál helyszínei között június 25. és 28. között.

A Margitszigeten, a fesztiválközpont nagyszínpadán a La Roux, a Wombats és Katy B lép fel, a Vasúttörténeti parkban Carl Craig és Solomun fog zenélni, a volt Vidámparkban pedig Dope D.O.D. és Sub Focus várja a fesztivál vendégeit – szerepel a szervezők által az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben.

Fesztiválszínpaddá változik a Zwack Unicum gyárudvara, a közelmúltban felújított Várkert Bazár Öntőház udvara, a spa diszkónak otthont adó Széchenyi fürdő, a Duke Dumont koncertet befogadó Vásárcsarnok és a Hold utcai Belvárosi Piac. A margitszigeti nagyszínpad mellett a ZIPPP Klubban és a Palatinus Strandon is lesz zene, a Csillebérci Strand a hivatalos after party helyszíne, és lesznek fellépők a Gozsdu Sky Terrace-on, a 360 bárban és a Gozsdu udvarban felállított pop-up színpadon. Az Akvárium Klubban a Gold Panda, a Zinc, az Answer Code Request live és a Cosmin TRG táncoltatja meg a fesztiválozókat.

A már korábban bejelentett nevek után kedden új fellépők is felkerültek a listára: az elektronikus zene osztrák nagyágyúja, Peter Kruder, a kanadai Austra, a német Aquarius Heaven, a brit Dj Cassy, az indie-popos izraeli Garden City Movement és a futurista berlini Nyma. A külföldi zenekarok mellett élvonalbeli magyar előadók is szerepelni fognak a felhozatalban.

Az esti koncertek mellett nappali programokat is kínál a rendezvénysorozat: extra belépő jár a karszalaghoz a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, a Ludwig Múzeumba és számos gyógyfürdőbe, féláras belépőket biztosít több kiállítóközpont, köztük a Capa Központ, a Vasarely Múzeum és Magyar Nemzeti Galéria, valamint rendhagyó városi túra és pop-up kiállítás is várja az érdeklődőket. A főváros számos népszerű étterme, kávézója és kulturális intézménye 20-50 százalékos kedvezményt biztosít a fesztiválozóknak.

A szervezők Nekem Budapest címmel önálló kiállítást szerveznek: a Budapest Essentials kulturális központjává alakuló Telep Art, Bar és Galéria mások mellett Hitka Viktória, Gáldi Vinkó Andi, Murányi Kristóf és Weiler Péter munkáinak ad otthont a fesztivál négy napjára.

A fellépők, a helyszínek és a programok pontos listája a www.budapestessentials.com oldalon érhető el.

MTI