Balatoni Halfesztivál októberben

Sikeres kezdet után októberben ismét az uszonyosoké lesz főszerep Siófokon, ahol idén második alkalommal rendezik meg a Balatoni Halfesztivált. A város legfiatalabb gasztronómiai rendezvénye tavaly ősszel, a várakozásokat is meghaladó népszerűségnek örvendett, és már a de- bütáláskor kiderült: a halak legjobb közege nem feltétlenül a víz, sokkal inkább a tányér.

A siófoki éttermek séfjei tavaly már bebizonyították, hogy ha halas fogásokról van szó, a fantáziának nem kell határt szabni. A vendéglők lelkesedésére számítva a szervezők idén ismét kreatív halfőző versenyt hirdetnek, és bíznak abban, hogy a séfek friss, szezonális hozzávalókból olyan halas étkeket kreálnak, amelyek bizonyítják, a hal valóban az egyik legjobb falat. A különleges fogásokat az „éttermek utcájában” a közönség is megkóstolhatja, és remélhetőleg ismét kiderül: van élet a halászlén túl is. Csak ízelí- tőként: a tavalyi kreatív halfőző versenyre a helyi vendéglők olyan étkekkel neveztek, mint a zöldségekkel, sajttal töltött busafilé, vagy a Siófok legjobb halétele címet elnyert finomság, amelynek neve így hangzott: balatoni fogasfilé burgonyapikkelyben, rókagombás, pontybelsőséges rizottóval és mangó chutey-val.

A     Halfesztivál     persze     nemcsak     ízletesen     elkészített     fogásként prezentálja     az     uszonyosokat,     hiszen     a     vendégek     akváriumokban elhelyezve, a természeteshez közeli állapotukban is megismerkedhetnek a hazai halfajok színe-javával, de a pikkelyesek a mozivásznon   is   megjelennek   majd   népszerű   rajzfilmek   főszereplőiként. Siófok évek óta arra törekszik, hogy a város saját rendezvényei az igényes szórakoztatást szolgálják, ezért a fesztiválokon rendre a hazai könnyűzenei élet elismert szereplői lépnek fel élő műsorral. A II. Balatoni Halfesztivál programjai között olyan előadók érkeznek a Balaton-part legnagyobb  városába,  mint  Péterfy  Bori,  és  lesz  Kiscsillag  koncert  is. A II. Balatoni Halfesztivállal Siófok ismét olyan többnapos rendezvényt igyekszik kínálni, ami a csúcsszezont követően is megmozgathatja azokat a vendégeket, akik legalább annyira kedvelik az őszi Balatont, mint amennyire a nyári forgatagot.