Balaton Sound: Disclosure, Rudimental, Sven Väth és mások

A Disclosure, a Rudimental, Ricardo Villalobos, Dillon Francis, Baauer és Sven Väth is fellép az idei Balaton Sound fesztiválon Zamárdiban július 10. és 13. között.

A fellépők decemberben bejelentett első köréhez, többek között David Guettához, Wiz Khalifához és Martin Garrixhoz csatlakozik a brit elektronikus tánczene világában tavaly Settle című bemutatkozó albumával berobbanó Disclosure, valamint a német elektronikus zene egyik legfontosabb alakja, a techno keresztapájaként emlegetett dj, Sven Väth is.

Szintén ott lesz Zamárdiban a legnagyobb aktuális sztár dj-k közé tartozó Ricardo Villalobos, az olasz származású, de Stockholmban született, a Balaton Soundra visszatérő Alessot, aki a Swedish House Maffia keretein belül könnyed, pörgős, monumentális hangzású tánczenéjéről ismert. Jön továbbá a londoni drum’n’bass kollektíva, a négytagú Rudimental, Harry Bauer Rodrigues, ismertebb nevén Baauer, aki amerikai dj és producer, és a súlyos, dübörgő basszusokra épülő trap műfaj képviselője. Érkezik Zamárdiba Dillon Francis is, egy elektronikus zenész, dj és producer Los Angelesből.

Az utóbbi idők egyik legmodernebb drum’n’bass formációja, két bécsi elektronikus zenész, Reinhard Camo Rietsch és Markus Krooked Wagner projektje szintén szólni fog a Soundon, akárcsak az amerikai Krewella formáció, az elektronikus és az élőzene együttállásáról szóló Pretty Lights, a deep house stílusú zenész, producer és dj, Maya Jane Coles, vagy az Artyom Sztoljarov néven született orosz dj-producer, Arty, a trance reménysége. (MTI)