A magyar kultúra napja: változatos kulturális programok Bács-Kiskun megyében

Kiállításokkal, rendhagyó irodalomórával, színházi bemutatóval, vetélkedővel ünneplik a magyar kultúra napját Bács-Kiskun megyében.

Szerdán zenés irodalmi estet rendeznek a Kodály Iskolában, ahol átadják a Kecskeméti Tehetségsegítő Tanács díjait is.

A Katona József Könyvtárban Édes hazám, édes anyanyelvem címmel gyerekeknek rendeznek játékos vetélkedőt.

A Katona József Színház Kelemen László Színpadán a Nyugat női című darabot mutatják be szerdán. A Bíró Kriszta gyűjtése nyomán készült szövegkönyv a Nyugat folyóirat írói, költői mögött álló, küzdő, mosolygó és szenvedő asszonyok portréját kelti életre.

Baján az Ady Endre Városi Könyvtár és Művelődési Központ ad helyet a kedden kezdődő, Ment-e könyvek által a világ elébb? című programsorozatnak, amelynek keretében interaktív irodalmi estre, filmvetítésre, képzőművészeti kiállításra várják az érdeklődőket.

Kiskunfélegyházán, a Művelődési Központ dísztermében kedden Jókai Anna Kossuth-díjas író, költő Mit tegyünk az életünkkel? címmel tart előadást.

Kalocsán a Városi Színházban kedden mutatják be Az arany ember című darabot, szerdán a Tomori Pál Könyvtárban a Kalocsai Alkotók Köre szervez programot a magyar kultúra napján.

A magyar kultúra napját hivatalosan 1989. óta ünnepeljük január 22-én. A kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát. (MTI)