A Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon mutatkozik be a Magyar Média Mecenatúra

kaff_2013Tizenegyedik alkalommal rendezik meg júniusban a Kecskeméti Animációs Filmfesztivált, amelyen idén a szervezők kérésére a Magyar Média Mecenatúra programja is bemutatkozik – közölte Kollarik Tamás, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának tagja az MTI-vel.

A június 19. és 23. között tartandó, a nemzetközileg is elismert szakmai szemlén minden évben a jelentős magyarországi gyökerekkel rendelkező műfaj művészei és legújabb alkotásai mutatkoznak be – ismertette.

Kollarik Tamás elmondta, hogy az animációs filmek támogatása a médiatanács számára is kiemelten fontos, éppen ezért a testület idén 50 százalékkal, 180 millió forintra emelte a Macskássy Gyula pályázat keretét.

A tanács döntött arról is, hogy az animációs filmesek terveikkel indulhatnak az Egri Lajos forgatókönyvírást és filmterv-fejlesztést támogató pályázaton is.

A testület filmes támogatási tevékenysége lehetőséget biztosít az animációs szakma megújulására – közölte Kollarik Tamás, hozzátéve, hogy a Magyar Média Mecenatúra elmúlt kétéves programjának köszönhetően 25 alkotó összesen 220 millió forintból készítheti el animációs filmjeit.

Az animációs szakma elismertségének, közönségének növelése szempontjából a tanács kiemelten fontosnak tartja a Magyar Média Mecenatúra program bemutatkozását a fesztiválon – hangsúlyozta a program felelős koordinátora.

Az idei fesztiválon a médiatanács hozzájárul a Gyerekzsűri által megszavazott díjhoz is, emellett a helyszínen képviseli magát egy szakmai beszélgetésen, amelynek témája: Korhatárkarikák az animációs filmekben és a Magyar Média Mecenatúra program Macskássy Gyula animációs pályázatának eredményei.

“A médiatanács közérdeknek megfelelő kiemelt célja a Magyar Média Mecenatúra program elindításával, hogy kiemelkedő, színvonalas, tartalmas kulturális értéket hordozó nem egész estés műfajú alkotásokat támogasson, amelyek a nézők minél szélesebb rétegéhez juthatnak el” – mondta Kollarik Tamás.

A Kecskeméti Animációs Filmfesztiválhoz hasonló seregszemléken bemutatott magas színvonalú művek szintén értékes médiatartalommá válhatnak – fűzte hozzá. (MTI)