VI. Bácskai Hurka és Kolbászfesztivál

A Baja Marketing Kft. szervezésében, 2013. február 9-én, hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Bácskai Hurka- és Kolbászfesztivál.

A gasztronómiai fesztivál helyszíne a város főterén felállított fűtött rendezvénysátor, ahol helyi és a környékbeli húsipari cégek, vállalkozások, amatőr baráti társaságok, valamint a kistérség egyes településeinek csapatai sütik az egyedi fűszerezésű és fantázianevű hurkát, illetve kolbászt. A tájjellegű népi gasztrokultúra jelenik meg, a hagyományoknak megfelelően kézzel keverik, ízesítik, töltik a kolbászokat, majd természetesen ki is sütik a finomságokat. A rendezvényre kilátogatókat étvágygerjesztő illatok, lélekmelegítő italok és színpadi programok várják.

kolbasz2013_konkoly

Az illatok után ízekre vágyó népes vendégsereg elfogyasztja a főtéren készült finomságokat, miközben a színpadon néptánccsoportok és más színpadi programok követik egymást. A februári fesztivál menü mellé természetesen a jó pálinka és a forralt bor elengedhetetlen. Ha valaki igazi magyaros ételre vágyik, a házi receptúrák alapján készülő kolbászt és hurkát nem szabad kihagynia.

2013. február 9. szombat (Baja, Szentháromság tér)