Szeged ad otthont a Sárkányhajó VB-nek

sarkanyhajo_szegedMagyarországon első alkalommal Szegeden rendezik meg IDBF Sárkányhajó Világbajnokságot. A rangos sporteseménynek július 23. és 28. között a Tisza belvárosi szakasza és a Maty-éri evezőspálya ad otthont.

Ez a keleti sportág igazi kuriózumnak számít hazánkban. A sárkányfejjel díszített hajók és a dobos ritmusára óramű pontossággal evező versenyzők egyedi látványt nyújtanak. Így nem meglepő, hogy a 11. IDBF Nemzetek Közötti Sárkányhajó Világbajnokság, vagyis a „Sárkányok hete” valódi különlegesség lesz: július 23. és 28. között öt kontinensről, több mint 3 000 résztvevő érkezik majd Szegedre.

A nemzetközi mezőny versenyzői július 21-én a Szegedi Nemzetközi Sárkányhajó Kupán, a világbajnokság előfutamán mérik össze először tudásukat a Huszár Mátyás rakparton, a Tiszán. A kupán a magyar csapatok számára nagy a tét, mivel az első három helyezést elérő legénységek kivívják a lehetőséget, hogy a világbajnokságon megküzdjenek a budapesti, szombathelyi és fadd-dombori selejtezők továbbjutóival.

A világbajnokság 23-i nyitónapján Besenyei Péter műrepülő pilóta bemutatójával, majd nagyszabású utcabállal indul a Sárkányok hete. A megnyitó után két helyszínen is megcsodálhatjuk az egzotikus sárkányokat: július 24-én az élő Tiszán fog a nemzetközi mezőny megmérkőzni, míg a világbajnokság többi napján a Maty-éren zajlik majd a verseny. A sárkányok hete egyedi hangulatával és különleges látványvilágával valódi színfoltja lesz az idei évnek.

Részletes információk a www.sarkanyhajofesztivalok.hu internetes portálon olvashatók. (ÖS)