Szállodaszínház a Gellértben – Az első bemutató a Macskalépcső

Új műfajt indít útjára a budapesti Danubius Hotel Gellért: március első hétvégéjétől szállodaszínházi előadásokra várják a közönséget. Az első bemutatót csütörtökön tartják Macskalépcső címmel.

A szállodaszínház megálmodói komplex élményt nyújtanak, a színházi est után vacsorát is kínálnak a vendégeknek – olvasható a szervezők közleményében.

Mint írják, a majdnem százéves épület falai között található zeneterem renoválása adta az ötletet, hogy elkalandozzon a szálloda a színház világába is. A közleményben Fekete Marcellt, a szálloda igazgató-helyettesét idézik, aki elmondta, hogy a Gellért első emeletén a korábban zeneteremnek épült, a háború után bútorraktárnak használt nagytermet pár éve újították fel.

A szállodaszínház első bemutatójaként Thuróczy Katalin Macskalépcső című művét láthatja a közönség Sztárek Andrea rendezésében két fiatal színművész, Szitás Barbara és Mezei Léda szereplésével. A darab két nő találkozásáról szól: ahogy megismerik egymást, egyre szorosabb a kapocs, amely összeköti őket. Sorsuk egyetlen közös pontban metszi egymást, e körül forog jövőjük, életük, talán haláluk is – olvasható a produkció ismertetőjében.

A szervezők közlése szerint a Macskalépcső esetében a darab találta meg a helyszínt: adott volt a produkció, amelyhez megfelelő játszási helyet keresett a rendező, így esett választása a Gellértre. A szálloda zenetermét „romkomcsás” hangulatú teremmé alakították, amely különleges hatást kelt a patinás szállodában. Thuróczy Katalin szatirikus komédiája a bemutatót követően pénteken és szombaton is látható.

A szervezők tervei szerint a továbbiakban is rendszeresen rendeznek színházi esteket ezen a helyszínen, több előadás, ismert produkció és művész is szerepel majd a jövőben a programban. (MTI)