Múzeumok éjszakája: programok a Zirci Ciszterci Apátságban

zircEgyház- és rendtörténeti kiállítás, romkerti séta, barokk zene várja a múzeumok éjszakáján a Zirci Ciszterci Apátságba látogatókat.

Szombaton 18-tól 24 óráig lehet részt venni a programokon.

Az újonnan megnyílt egyház- és rendtörténeti kiállítás keretében vezetéssel, interaktív, érintőképernyős információs felületekkel, értékes tárgyi és képi anyaggal állnak az érdeklődők rendelkezésére, akik család- és látogatóbarát környezetben ismerkedhetnek a ciszterci atyák középkortól napjainkig ívelő mindennapjaival, szerzetesi életük szellemiségével.

Az apátsági templomnál bepillantást nyerhet a látogató az apátsági templom eredeti barokk freskóinak világába, amely emberközeli ábrázolásaival felszabadult liturgikus térbe helyezi a nézőt.

A középkori romkertben a korabeli apátság feltárt és helyreállított alapjai között tehet sétát a látogató szintén 18 és 24 óra között.

A ciszterci templomban barokk muzsikát játszanak: este fél kilenckor a barokk szentélyorgonát Nagy Lénárd mutatja be, este tízkor a nagyorgonán Kapitány Dénes orgonaművész játszik. (MTI)