Mozart- és Bizet-Scsedrin-darab a Fesztiválzenekar ajándékkoncertjén

bfzMozart K 199-es G-dúr szimfóniáját és Scsedrin Bizet operájából készült Carmen szvitjét adja elő Takács-Nagy Gábor vezényletével a Budapesti Fesztiválzenekar a megnagyobbított és modernizált Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a főváros hagyományos június 19-i ajándékkoncertjén – közölte a Szabad Tér Színház.

Az este 7 órakor kezdődő hangversenyre térítésmentesen lehet jegyet igényelni június 14-ig, illetve a készlet erejéig az interneten, a www.szabadter.hu oldalon, és személyes átvételi lehetőséggel a Szabad Tér Jegyirodában (Budapest, Nagymező u. 68.), valamint a Margitszigeti és a Városmajori Szabadtéri Színpad pénztárainál nyitvatartási időben.

Akik nem férnek be a 2700 fős, frissen felújított nézőtérre, a Víztornyot körülvevő Margit-udvaron és a bejárattal szembeni külső területen, kivetítők és hangfalak segítségével követhetik az előadást.

A margitszigeti rendezvény tavaly váltotta fel a hagyományos Hősök terei ajándékkoncertet. A hangversenyt – egyéb rendezvényekkel, ünnepségekkel együtt – abból az alkalomból tartják, hogy ezen a napon hagyta el Magyarországot az utolsó szovjet katona. (MTI)