Mádi Jó éjszakát! Komoly jazz, blues hajnalig

A Jó éjszakát! címmel megrendezendő zenés éjszakai programban fellép többek között Presser Gábor, Varnus Xavér, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint, valamint a Kerekes Band, a Balázs Elemér Group és a Blahaluisiana együttes.

Az utóbbi években Mád kiemelkedő helyet vívott ki magának azok közül a helyszínek közül, amelyek méltán képviselik Tokaj-Hegyalját Magyarország imázsának kialakításában, a hagyományok őrzésében, újraélesztésében, ébrentartásában.

Ám Mádon nemcsak újraélesztik, ápolják a hagyományokat, hanem új hagyományokat is teremtenek. Minden bizonnyal ilyen a 2014 június 28-ról 29-re virradó Jó éjszakát! címmel megrendezendő zenés éjszakai program, amely mind az ott élőknek, mind az idelátogatóknak igényes, kellemes, romantikus szórakozást, igazi kikapcsolódást kínál.

A komolyzene, a könnyűzene, az egyházi és népzenei elemeket is ötvöző zenei világ legismertebb képviselői lépnek fel az este 8 órakor kezdődő és hajnalban végződő műsorfolyamban.

Név szerint: Presser Gábor zeneszerző, zongorista, énekes, akinek Szabó Tamás szájharmonika-művész lesz a vendége, Varnus Xavér orgonaművész, a világzenét játszó Kerekes Band, Harcsa Veronika énekes és Gyémánt Bálint gitáros, a régi és modern korok vokális zenéjét bemutató Vox Antiqua Kamarakórus, az I heart Budapest nevet viselő zenészpáros, akik Budapest hangulatát varázsolják a mádi éjszakába, a jazz acapellát bemutató Jazzation együttes, az új lemezét bemutató, dzsessz-zenét játszó Balázs Elemér Group és a Sparking zenekarok, a Blahaluisiana együttes, akik blues-os és country-s elemeket vegyítenek a rockzenébe, valamint Szirtes Edina- Mókus, aki Szerelmezős koncert címen két szólólemezéről mutat be részleteket.

Minden produkció más és más helyszínen mutatkozik be, érzékeltetve Mád történelmi, népességbeli, kulturális és tájbéli sokszínűségét. Többek között megismerhetik az idelátogatók az 1653-ban épült Szentháromság római katolikus templomot, az 1795-ben épült barokk zsinagógát, amit Európa egyik legszebb zsinagógájaként tartanak számon, a 2014-ben felújított, integrált közösségi szolgáltatást nyújtó művelődési házat, a koncerteknek otthont adó pincészetek hol több száz éves múltra visszatekintő, hol a modern építészet remekeit felvonultató udvarait, épület belsőit.

A rengeteg élmény betetőzéseként végül be lehet térni Mád borospincéibe, meg lehet kóstolni az itt működő borászok remekműveit, a tokaj-hegyaljai borokat, hozzá a gondosan válogatott ételeket. Mert aki bírja, annak nem kell feltétlen hajnali négykor ágyba bújnia: egy mesés, romantikus éjszaka mi mással is végződhetne, mint koccintva, énekelve kicsit még együtt maradni a helybéliekkel, a barátokkal.