Kiállítás Gross Arnold alkotásaiból

Gross Arnold Kossuth-díjas magyar grafikus 1950 és 1980 között készült alkotásait mutatja be az a kiállítás, amely péntektől látható a Cultiris Galériában Budapesten.

A Munkácsy-, Kossuth- és Prima-díjas művész Varázslat című tárlata 17 alkotást, köztük rézkarcokat, ceruza-, tus- és ecsetrajzot vonultat fel – mondta el László Ágnes kommunikációs vezető.

Az idén 85 éves művész részletgazdag, színes és humoros képein gyermeki mesevilág jelenik meg. Jellegzetes rézkarcain egyetlen négyzetmilliméternyi területet sem hagy szabadon, reális elemekből építi fel szürreális, derűs univerzumát – tette hozzá László Ágnes.

Gross Arnold 1929. november 25-én született Erdélyben, Tordán. 1946-ban jött Budapestre, előbb iparművészetet tanult, majd a Képzőművészeti Főiskolán 1953-ban diplomázott. Mesterei Hincz Gyula, Kádár György, Konecsni György és Koffán Károly voltak.

Az 1950-es évek végétől több mint száz egyéni és csoportos kiállításon mutatta be alkotásait Magyarországon és külföldön, köztük Tokióban, Párizsban, Londonban és Los Angelesben. (MTI)