Idegennyelvű képzéseit mutatja be az ELTE a nemzetközi képzések vásárán

elteAz Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) több mint ötven idegen nyelvű képzését ismerhetik meg az érdeklődők a nemzetközi képzések vásárán szeptember 16-án, Budapesten.

Az egyetem közleménye szerint több kar egyedülálló lehetőséget biztosít külföldi és magyar hallgatóinak, hogy idegen nyelven végezzék el teljes tanulmányaikat alap- vagy mesterszakon, illetve doktoranduszként.

Az International Study Fair vásáron bemutatkozó több mint ötven képzésbe azok a szakok is beletartoznak, amelyeket az ELTE-n és partneregyetemein végeznek a hallgatók. A közös képzésekre az önköltségesek mellett ösztöndíjas helyek is pályázhatók, a mesterszakos képzésekre pedig magyar vagy más nyelven teljesített alapszak után is jelentkezhetnek a hallgatók.

Mint írták, a karok standjainál a látogatók találkozhatnak a szakok koordinátoraival és tájékozódhatnak a felvételi követelményekről.

A rendezvénnyel párhuzamosan zajlik az orientációs nap. Ezen az újonnan érkezett külföldi hallgatók tájékozódhatnak az egyetemről.

Az ELTE az ország egyik legszerteágazóbb kapcsolatrendszerrel rendelkező intézménye. Az Erasmus ösztöndíjak révén több mint 360 partneregyetemmel és 165 nemzetközi intézményközi megállapodással rendelkezik, hét egyetemi hálózat tagja – olvasható a tájékoztatóban.

További információ a www.facebook.com/elteinternational oldalon található. (MTI)