Halak és vadak a VI. Kézműves Magyar Ízek Vásárának fókuszában

Kézműves Magyar Ízek Vására 2013A Magyarországon megtalálható vadak és a magyar halfajták lesznek a hatodik Kézműves Magyar Ízek Vásárának középpontjában. November 8-10. között a budapesti Millenáris B épületében 180 termelő várja majd a látogatókat. A mostani rendezvény alkalmából egy 30 termelőből álló nem mindennapi szabadtéri vásárt is berendeznek, ahol a húskészítmények mellett vad és hal különlegességeket is vásárolhatnak az érdeklődők.


Halfogyasztás tekintetében Magyarország sereghajtó az EU-hoz képest. Ezért is gondoltuk úgy, hogy a vadászszezon alkalmával a vad és a hal lesz a mostani vásár középpontjában. 180 kiállítóval ez a rendezvény lesz az eddigi legnagyobb vásár – mondta el Pap Krisztián, a rendező Magyar Delikátesz Kft. ügyvezetője.

Magyarországon közel 90 fajta hal található meg, de ebből az átlagfogyasztó alig ismer párat, halfogyasztásunk pedig messze elmarad az EU átlagtól. Hazánk vadászati nagyhatalomnak számít, évente ugyanis 250 ezer vadat ejtenek el. Magyarország a lőtt vad mennyisége és minősége terén is az elsők között van, vadhús fogyasztásában viszont az utolsók közt kullogunk. Ennek egyik legszembetűnőbb oka a rossz minőségben rejlik: szinte csakis előre csomagolt, mirelit vadhúshoz lehet hozzájutni. Tőkehús formájában Magyarországon a háziasszonyok zöme nem tud vadhúst venni.

Kézműves Magyar Ízek Vására

A Millenáris B épületét már kinőtte a rendezvény, ezért az épület előtti szabad területen egy nem mindennapi 30 standból álló szabadtéri húspiacot is berendeznek a szervezők. Itt bárki megkóstolhatja a szürke marha, mangalica, szarvas és pisztráng különlegességeket is. A kültéri piac mellett a B épületben, a vásár területén 150 termelő által előállított több mint 5000 íz (mézek, lekvárok, szörpök, sonkák, sajtok, pálinkák, fűszerek és tejtermékek stb.) várja az eredeti magyar és határon túli magyar különlegességek iránt érdeklődőket.

http://kezmuvesmagyarizekvasara.hu/