Filozófusok éjszakája Londonban magyar résztvevővel

filozófusokFarkas Katalin egyetemi tanár, a Közép-európai Egyetem rektorhelyettese képviseli Magyarországot a filozófusok londoni éjszakáján (My night with philosophers).

A tavalyi siker után a Londoni Francia Intézet idén is megrendezi az eseményt. A magyar színeket képviselő Farkas Katalin a Balassi Intézet Londoni Magyar Kulturális Központ támogatásával érkezik az eseményre.

A pénteki egész éjszakás rendezvényre több mint hatvan filozófus érkezik Európa több országából, hogy betekintést nyújtson a filozófia különböző területeire. Lesz például előadás Az egzisztencia jelentése, Mi teszi az ábrázolást erotikussá vagy Hogyan szelídítsünk meg egy zombit címmel.

Farkas Katalin The rare kind of self-knowledge (Az önismeret ritka fajtája) címmel tart előadást az emberi megismerés különböző módozatait elemezve.

A My night with philosophers célja, hogy több mint százféle előadáson, filmen, performanszon és felolvasáson keresztül hozza közelebb a filozófiát az emberekhez. Az előadásokkal párhuzamosan táncosok, színészek, zenészek és DJ-k gondoskodnak arról, hogy a látogatók minél élvezetesebb módon fedezzék fel a filozófia világát. (MTI)