A Kádár-korszak punkjai a Toldi moziban

eastpunkmemoriesLucile Chaufour a nyolcvanas évek közepén az engedély nélküli filmkészítést tiltó hazai szabályozással dacolva magyar punkok egy csoportjáról, illetve a punkok kommunista elnyomás alatti életéről forgatott Super8 kamerájával.

Több mint húsz évvel később több alkalommal is visszatért Budapestre, hogy ugyanazokat a személyeket olyan dolgokról kérdezze, hogy milyen volt punknak lenni a nyolcvanas évek Magyarországán, mit jelentett a punk akkor és miben változott azóta, illetve hogyan értékelik a rendszerváltást. Ez az, amiért annyit küzdöttek? Az “East Punk Memories” magyarországi premierje a Toldi moziban tartandó június 7-i vetítés lesz.

East Punk Memories – Lucile Chaufour filmje
Szereplők: Kelemen Balázs, Tóth Miklós, Mozsik Imre, Márton Attila, Papp Zoltán György, Ványi Tamás, Rupaszov Tamás, Horváth Attila, Erdős József, Vojtkó Dezső, Asztalos Ildikó, Törjék Tünde.
Zene: QSS, ETA, CPG, Kretens, Aurora, Modells, Bandanas.

A filmvetítés után a Toldi kávézójában fellép a Kretens és a Tizedes meg a többiek (Bandanas); a belépés a koncertekre a vetítésre jegyet váltók számára ingyenes.

Belépő: 1000 Ft

Forrás: East Punk Memories

[youtube]http://youtu.be/gFv5qa4RKBI[/youtube]