Zenés borozgatás a csopaki gazdákkal

Csopaki látkép a Csonkatoronnyal

Idén Csopak község harmadik alkalommal ad otthont a hagyományteremtő céllal létrejött rendezvényének, a Boros Toros Napoknak, mely 2013. március 15-17-e között kerül megrendezésre a Fürdő utcai parkolóban.

Csopaki látkép a Csonkatoronnyal

Csopaki látkép a Csonkatoronnyal

A fesztivál nyitónapján március 15-én, 16 órától különleges hangulatú koncertekkel, kora esti zenés borozgatással várják az érdeklődőket a szervezők és a csopaki gazdák.

Szombat reggel 8 órakor nyit a gasztro és kézműves vásár, a koránkelőket és rosszalvókat köszöntés és pálinka várja. A délelőtti kolbásztöltő versenyben baráti társaságok, családtagok, lelkes amatőrök mérik össze tudásukat és ügyességüket, mutatják be receptjeiket, megismertetvén a látogatókat a kolbászkészítés tudományával, és a házipálinka versenyen az otthonról hozott nedűk versengenek a Boros Toros Napok “legperzselőbb”, “legszúrósabb” és “legfogósabb” pálinkája címekért.

Délben jó ebédhez szól majd a nóta, és délután is, az eredményhirdetések után, az étel-ital mellett a zenéé lesz a főszerep. Más-más zenei stílusok: a countrytól a blues-on át a rockzenéig, számos fellépő zenekar garantálja estig a jó hangulatot.

A vasárnapi hagyományos falusi disznóvágás célja, hogy megismertesse a városi lakókkal és tovább adja az utókor számára ezt a hagyományt, hiszen sok gyerek már azt sem tudja, mi fán terem a disznóvágás, és a kolbásszal, sonkával csak az üzletekben találkoznak.

Emellett vasárnap a gyerekek számtalan érdekes program részesei lehetnek: egész nap várja õket az ingyenes Fanyüvő Játékpark, ahol nem csak jól érezhetik magukat, hanem a népi fajátékok használatával megismerkedve feleleveníthetik a gazdag hagyományú régi magyar játékokat, valamint várja őket az elsőként hazánkban Csopakon bemutatásra kerülő és szintén ingyenesen használatható, kizárólag hordódongákból készült, ügyességi járművek, a Dongaverdák!

Miközben a gyerekek önfeledten szórakoznak, a szülők, nagyszülõk sem unatkoznak, hiszen a hangulatról a régi nagy közönség kedvenc, Nádas György humorista gondoskodik, majd ismét a gyerekeké lesz a főszerep, hiszen Rudi Bohóc érkezik hozzájuk!

Vasárnap sem kell sietni haza ebédelni, hiszen ezen a napon is megkóstolhatják a látogatók a finomabbnál finomabb toros étkeket, mint az orjaleves, toros káposzta, sült hurka, kolbász.

A háromnapos rendezvénysorozaton a programok és versenyek mellett, gasztronómiai ínyencségek, finom és különleges borok, pálinkák, kézműves és kirakodó vásár, mesterség bemutatók és borbemutatók várják a látogatókat.

Minden érdeklődőt szeretettel vár Csopak Község Önkormányzata!

Csopak