Jót tett a változás a Szigetnek

sziget 1„A nemzetközi szakma és a látogatók visszajelzései egyértelműen megerősítenek minket abban, hogy jó döntés volt a Sziget vizuális megújítása, a sokszínűség erősítése” – fogalmazott Gerendai Károly, hozzátéve, hogy bár a látogatószám elmaradt a várttól – a tavalyinál 17 ezerrel kevesebben, összesen 362 ezren voltak – mégis elégedett a rendezvénnyel.

Read more

A Sziget űrkiképző bázisának lakói túl vannak az első vizsgálatokon

urkutat szigetAntropometria, konfliktometria, spirometria és barokamra – többek mellett ezeken a vizsgálatokon vannak már túl a Sziget Fesztiválköztársaság közép-európai űrkiképző központja, az Axe Apollo Space Academy űrutazó aspiránsai.
Read more

Visszatér a Puglia Sounds Mambo Stage a Szigetre

pugliaA dunai fesztiválon már második éve otthont kap az olasz zenés  színpad, hogy  adél-olaszországi Apulia régió modern zenei kínálatát népszerűsítse.
Read more

Az idén a kisgyerekkel érkezőkre is gondol a Sziget

sziget fahazA Sziget Fesztiválköztársaság minőségi szolgáltatásai közt idén már a kisgyermekes családok fogadására felkészült kemping is várja a fesztiválozó szülőket és csemetéiket. Sziget egy másik területén Ability kemping is felépül majd. Lesz továbbá Karaván kemping, VIP kemping és Sziget Home – egyedi építésű, magyar designerek által tervezett faházakkal illetve telepített lakókocsikkal. Friss hír, hogy a Sziget csatlakozott a nemzetközi Love Your Tent mozgalomhoz.
Read more

Megabulik a Fesztiválköztársaság főterén

szigetA Sziget Fesztiválköztársaság koncert-epicentrumában, azaz a Nagyszínpadon idén – különböző okok miatt – lassan alakult ki a végső program, de most végre már kitisztult a kép. Újdonságként pedig minden napra esik valami szemet gyönyörködtető, azaz nem csak a színpadon történnek nagy dolgok, hanem előtte is.
Read more

Bingo Players a Sziget Nulladik Napján

bingo_players2A Quimby Nap és Muzsikás szülinapi concert mellett a Party Aréna is bemelegíti a fesztiválközönséget a Sziget Nulladik Napján. Ott ugyanis fellé a Bingo Players.
Read more

Sziget: vizuális újítások a fesztiválon

szigetLátványcsodákat ígérnek a szervezők az idei Sziget fesztiválra: az augusztus 5-től 12-ig tartó rendezvényen a többi között vizuálisan megújult színpadok, nagyobb óriáskerék, diszkó erdő és strand várja a látogatókat. Read more

Utcaszínházak a Szigeten

dicycletA Nagy Utcaszínház idei fellépője, a német Titanick társulat mellett más utcaszínházi produkciók, cirkusz és vurstli is várja a közönséget a Sziget fesztiválon. Read more

Sziget: űképző bázis is lesz a fesztiválon

axtronauta_550A Sziget fesztiválon megvalósuló közép-európai űrkiképző központban választják ki hat ország 51 jelöltje, köztük 14 magyar közül azt a 6 embert, aki részt vehet egy globális űrtáborban az Egyesült Államokban. A kiválasztási folyamat végén összesen 23-an kapnak lehetőséget arra, hogy egy repülőn elhagyják a Föld légterét. Read more

Quimby könyv egy ezresért

quimbyA Sziget Nulladik napján Csodaországot varázsol a Quimby a fesztiválköztársaság közepébe. A koncerttel egyidőben jelenik meg Quimby címmel a 22 éves zenekar történetét feldolgozó riportkönyv is. Az első 5000 vásárlónak, aki elővételben koncertjegyet vesz, lehetősége lesz csupán 1000 forintért megvenni a könyvet. Read more

1 2 3