Női energiák kerülnek a fókuszba az idei Gourmet fesztiválon

Gourmet fesztivál 2024

A nőké a főszerep az idei Gourmet fesztiválon, amely több mint 100 kiállítóval, köztük 35 étteremmel és 7 cukrászdával várja a közönséget május 24. és 26. között a Millenárison – közölték a szervezők.

A közlemény szerint a hazai vendéglátás legismertebb képviselőit, változatos étel-, desszert- és italkínálatát felsorakoztató gasztronómiai rendezvény minden évben egy központi témát tűz a zászlajára: míg tavaly az új generáció került középpontba, ezúttal a női energiák uralják majd a gazdag kínálatot.

Idén három nagykövet társul a rendezvényhez, valamint tucatnyi szakember mutatkozik be a fesztivál ideje alatt a Millenárison, ahol megjelennek a legjobb éttermek, cukrászdák és pincészetek is. Az ételkínálat mellett változatos italmenü, kávékülönlegességek, koktélok és pezsgők várják a látogatókat.

Kiemelték: itthon és külföldön is egyre több nő vállal jelentős szerepet a gasztronómiában, messze túl az otthoni sütés-főzés és a gasztroblogok határain.

„Az idei Gourmet-n azt szeretnénk megmutatni, hogy a hosszú ideig a férfiak dominálta hazai szakmában milyen női energiák szabadultak fel az elmúlt években” – idézi a közlemény Nemes Richárdot, az MBH Bank Gourmet Fesztivál főszervezőjét.

A közlemény szerint a fesztivál idei nagykövete Fekete Zsóka, aki mangalicákat tenyészt saját farmján, amelynek fő profilja a kézműves termékgyártás. Szintén a Gourmet nagykövete lesz Ormós Gabriella, aki a kommunikációs szakmát adta fel, hogy a kovász bűvöletében éljen, és legfontosabb küldetése, hogy minél több embert megtanítson finom és egészséges kenyeret sütni. Emellett a rendezvény nagykövete Ötvös Zsuzsanna is, aki klasszika-filológia szakos doktori hallgatóként vált gasztrobloggerré, majd cukrásszá.

Az esemény zárónapja gyereknapra esik, ezért ez a napot a családoknak szentelik a szervezők. A tájékozatás szerint 18 év alatt ingyen látogatható a fesztivál.

A rendezvény teljes kiállítói listája és programja a gourmetfesztival.hu linken érhető el.

MTI

Fotó: Gourmet fesztivál Facebook