Mától 5. Budapesti Építészeti Filmnapok!

“A mi filmjeink vagányabbak az átlagnál” – amit ígérünk: fennállásunk leggazdagabb programja, filmek a kortárs építészet és várostervezés leginnovatívabb és leghírhedtebb példáiról, Budapest jelenkori átalakulásáról, lakatlan épületek kérdéseiről világviszonylatban is. Vetítések, beszélgetések rendezőkkel, vj. performance…
196411_330687140375110_1061110773_n
2013. február 28. – március 3., Toldi mozi

2013. február 28. és március 3. között 5. születésnapját ünnepli a Budapesti Építészeti Filmnapok. A KÉK által 2007-ben kezdeményezett Építészeti Filmnapok küldetése, hogy a film médiumát használva világítsa meg az építészet, a design és a városfejlődés legárnyaltabb folyamatait.

Épületben laksz? Szereted a mozit? Akkor ezek a filmek téged is érdekelni fognak.

A fesztivál idén fél évtizedes fennállásának leggazdagabb, legváltozatosabb programját kínálja az építészet, a design és a városok iránt érdeklődőknek. A négynapos esemény a 20. század egyik legnagyobb hatású építésze, Oscar Niemeyer portréfilmével nyit, a  következő napok filmjei között pedig találunk a sivatagi építészetről, a megalopoliszok infrastruktúra-problémáiról, a tenger és a víz városi életben betöltött szerepéről, Hugyecz László shanghaji építészetéről, a kortárs építészet és várostervezés leginnovatívabb és leghírhedtebb példáiról, valamint Budapest jelenkori átalakulásáról szóló darabokat. A Filmnapok továbbá kiemelten foglalkozik a lakatlan épületek kérdésével is: számos film szól arról, hogy mi történik egy-egy elhagyott irodaházzal, hotellel, városrésszel, amikor elveszti létjogosultságát. A vetítések és a rendezőkkel való beszélgetések mellett bemutatunk egy olasz építészeti video-jockey performanszot is.

Csütörtökön 19 órakor az Oscar Niemeyer – Az élet egy lélegzetvétel portréfilmmel indítjuk a fesztivált.

web_headline_2013_magyar_angol

Helyszín: Toldi mozi (Budapest, V. Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)
Jegy és bérletárak, fesztiválinfó: ITT
További információ: http://kek.org.hu/filmnapok/
sok-sok ajánló: https://www.facebook.com/BudapestArchitectureFilmDays