Július elején ismét lesz Dombos Fest a Vajdaságban

Palya Bea, Harcsa Veronika és Csizmadia Anna is fellép az idei Dombos Festen, a délvidéki magyarság legjelentősebb kulturális fesztiválján július 3. és 6. között a vajdasági Kishegyesen.

A rendezvény honlapján közölt információk szerint a hivatalos megnyitón fellép a bácskertesi Csizmadia Anna, aki megnyerte a 2012. évi Fölszállott a páva elnevezésű verseny szóló ének és hangszer kategóriáját, valamint Berecz István, aki ugyanabban az évben a népzenei-néptáncos tehetségkutató szóló tánc kategóriájának nyertese volt.

Fellép rajtuk kívül Csemer Boglárka is, akinek videoklipje, a Parfüm azonnal az internetezők kedvencévé vált, egyebek mellett azért, mert abban a szemünk láttára alakítják az énekesnőt tökéletes címlaplánnyá egy számítógépes program segítségével.

Július 3. és 6. között vendége lesz még a fesztiválnak Lajkó Félix hegedűművész és zenekara, a Hungarian FolkEmbassy – Magyar Népzenei Nagykövetség formáció, Ferenczi György és a Rackajam, a szarajevói Divanhana, a Romano Drom, valamint a szintén a Fölszállott a pávából ismert két együttes: a Bazseva és a Góbé zenekar.

A fesztiválnak helyt adó Hegyalja utcában kézművesek és hagyományos magyar ételeket kínáló árusok kaptak helyet.

Az összművészeti fesztivált immár 14. alkalommal szervezik meg. (MTI)

www.dombosfest.org