Az Omega Testamentum nyitja a Cervinus Művészeti Fesztivált a Szarvasi Vízi Színházban

Cervinus Művészeti Fesztivál 2024

Idén 13. alkalommal rendezik meg a Cervinus Művészeti Fesztivált július 11. és 24. között a Szarvasi Vízi Színházban; a kéthetes fesztivál az Omega Testamentum, Debreczeni Ferenc új zenekarával veszi kezdetét.

A hagyományoknak megfelelően a szervező szarvasi Cervinus Teátrum főként saját népszerű darabjait hozza el a rendezvénysorozatra. Július 12-én Barta Lajos Szerelem című színművét játsszák; másnap a Tessedik Sámuel életéről szóló Az Akácember musicalt; 16-án a Sóska, sültkrumpli című komédiát; és sor kerül az évek óta sikerrel futó Sors bolondjaira is.

Július 19-én a Körösparti Tréfa-party zenés kabaré előadása lesz látható; másnap az Imádok férjhez menni zenés vígjáték; 23-án, Szarvas város napján a 100 éves utazás című zenés showt adják elő.

A gyerekeket július 22-én a Doja, a cigánytündér táncjátékkal, vagy 24-én, a fesztiválsorozat zárásaként a Brandnyúl lép fel.

Idén is lesznek ingyenes előadások a fesztivál alatt: július 14-én Százféle változatban címmel egy Cseh Tamás-estet tartanak; ezt követi 15-én az Írók, költők, szerelmek zenés irodalmi műsor. Július 21-én egy Bohém randevú elnevezésű „dallamkoktél” várja a közönséget, míg 18-án a Csizmás kandúr szlovák mesejátékot láthatják a nézők a szlovák-magyar nyelvű színháztól.

A szervezők a Színház fantomja címmel többfordulós nyomozós játékot is indítanak, amely a fesztivállal veszi kezdetét és szeptember 30-ig tart. A 2-6 fős csapatok a játékra a Cervinus Teátrumban vagy a cervinusfest.hu oldalon nevezhetnek, fekete borítékok segítségével egy 1920-ban történt szarvasi bűntényt kell kinyomozniuk, mely során egy színész és egy színésznő halálának körülményeit kell megoldaniuk. A játékhoz augusztus 31-ig lehet csatlakozni.

A részletes programsor a www.cervinusfest.hu és a www.viziszinhaz.hu oldalon is megtalálható.

MTI