ZöldMag Fesztivál az Andrássyn

A rendezvény felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt hasznos és tartalmas kikapcsolódást ígér, a szervezők csupán azt szeretnék, hogy a szombat esti Green Partyra érkezőkön legyen egy zöld ruhadarab.

Az egész napos filmvetítések mellett előadásokat hallgathatnak többek között a fenntarthatóságról, a pénzügyi tudatosságról, de megtudhatják azt is, hogyan kell ökoháztartást vezetni vagy éppen sörkollektort gyártani. A gyerekek újrahasznosított játékokat készíthetnek, lesz kreatív gyerektáncház és sok kézműves foglalkozás. Az ingyenes ZöldMag Fesztivál április 12-én és 13-án egész nap várja vendégeit az Andrássy úti MagNet Közösségi Házban.

Elindult a tavaszi fesztiválszezon a fővárosban, ezúttal a fenntarthatóság és az ökotudatosság jegyében. A felnőttek és a gyerekek két napon át ismerkedhetnek a zöld életmód fortélyaival. A szervezők számos előadással, kézműves foglalkozásokkal, alkotóműhelyekkel, koncertekkel, palántavásárral, finom organikus ételekkel és megannyi gyerekeknek szóló programmal készülnek.

Az előadásokon többek között a fenntartható háztartásról, a megújuló energiaforrásokról, a pénzügyi tudatosságról, a városi bringázásról és a kerékpáros közösségekről, az ökoházakról és az ökoéletmódról tudhatnak meg többet a fesztiválozók, akik azt is kipróbálhatják, hogy egy-egy zöld ötlet hogyan valósítható meg a gyakorlatban. Így készül majd sörkollektor, merített papírból pedig fülbevaló vagy éppen könyvjelző. Kiderül, hogyan kell ökoháztartást vezetni, és milyen trükkök, praktikák léteznek az energiafelhasználás csökkentésére.

Az esemény sajtóközleményéből kiderül, a háziasszonyok tippeket kapnak, hogyan lehet egyszerűen, káros anyagoktól mentesen tisztító- és tisztálkodószereket gyártani házilag, valamint megismerhetik a természetes szépítőszerek és speciális balzsamok készítésének fortélyait is.

A gyerekeket is számtalan program várja. Lesz számukra mese, készíthetnek ökokarkötőt színes naptárakból és papírlapokból, belekóstolhatnak az újrahasznosítás szépségeibe és játékos formában tudhatják meg, hogy miért fontos a környezetvédelem. A gyerektáncházban játékos feladatokon keresztül fedezhetik fel a természet formáit, jelenségeit, a mesék és a zene segítségével megeleveníthetik az állat- és növényvilág alakjait. (Forrás: http://www.biovonal.hu)